Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαρ-2019 13:30

  Συζητήθηκε η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ

  Συζητήθηκε η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που έχει καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά των μελών του Δ.Σ. της ΟΙΛΕ, ζητώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του.

  Αφορμή είχε σταθεί ανακοίνωση την οποία είχε εκδώσει το σωματείο για την υπόθεση της απόλυσης της Φώφης Μπουλούτα, της καθηγήτριας που φέρεται να είχε κάνει παρατήρηση το 2012 στον γιο του πρώην πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

  Ο κ. Σαμαράς στρέφεται σε βάρος σύσσωμου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.  

  Η αγωγή αφορά επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος Μιχ. Κουρουτού, το 2018, που αποτελούσε απάντηση σε άρθρο του τότε πρώην συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη, μετά τον θάνατο της Φώφης Μπουλούτα, με το οποίο ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού επιτίθεντο στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για "άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο".

  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν παρέστη στη διαδικασία, δεν προτάθηκε κανείς μάρτυρας για να εξεταστεί.

  Μοναδικός μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο Αν. Σπυρόπουλος, συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος μίλησε για το περιεχόμενο του άρθρου του κ. Μουρούτη, που είχε προκαλέσει και την απάντηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ.

  "Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουν εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της".

  Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στόχος της επιστολής του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία "ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει".

  Από την πλευρά πάντως του Αντ. Σαμαρά, έγινε αναφορά σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε αναφορά που είχε κάνει η  Φώφη Μπουλούτα,  σε συνέντευξή της το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι δικηγόροι του Αντ. Σαμαρά, η καθηγήτρια με τη νέα διεύθυνση ήθελε απλώς "να δείξει τα διαπιστευτήρια της".

  Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ