Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαρ-2019 19:21

  Λαυρεντιάδης, Κιτσάκος και άλλοι στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα

  Λαυρεντιάδης, Κιτσάκος και άλλοι στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φερομένων ως κεντρικών προσώπων στην υπόθεση ΔΕΠΑ- ELFE έχει θέσει στο στόχαστρο η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Αρχής καθώς αφορά τις οφειλές της εταιρείας ELFE προς τη ΔΕΠΑ.

  Μάλιστα η Αρχή έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και συγγενών των ελεγχόμενων προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών για την εταιρεία ELFE. Επιπλέον, έχουν σταλεί ερωτήματα προς αντίστοιχες Αρχές  στο εξωτερικό  για τη διερεύνηση  περιουσιακών στοιχείων  στο εξωτερικό  όλων των φυσικών και νομικών προσώπων.

  Μάλιστα η Αρχή ενημερώνει για τα ευρήματα τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές ενώπιον των οποίων υπάρχουν σχετικές εκκρεμείς δικογραφίες.

  Όπως είναι γνωστό υπό έρευνα έχουν τεθεί πρόσωπα όπως ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος  της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος και  ο Μανώλης Πετσίτης για τον ρόλο του οποίου, όπως είναι γνωστό με παραγγελία της Εισαγγελίας του  Αρείου Πάγου διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, από το καλοκαίρι του 2017 και μετά η ΔΕΠΑ αποστέλλει καταστάσεις ανά τακτά διαστήματα στις οποίες εμφανίζεται η κίνηση λογαριασμού των ELFE  για τις οφειλές προς τη ΔΕΠΑ. Μάλιστα πριν από λίγους μήνες διαβιβάστηκε πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα της Αρχής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων