Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαρ-2019 14:54

  Υπερψηφίστηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

  Υπερψηφίστηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ψηφίστηκε επί της αρχής των άρθρων και επί του συνόλου κατά πλειοψηφία στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ("Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις”), το οποίο περιλαμβάνει καίριες παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο λειτουργίας της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδας (ΦΕΕ) και της ιπποδρομιακής δραστηριότητας.

  Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια και αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ, το πιθανότερο έως τις 13 Μαρτίου. Υπέρ της αρχής του νέου αθλητικού νομοσχέδιου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατά ψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ.


  Όπως έχει γράψει το Capital.gr. πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πέραν των θεμάτων που άπτονται του νέου αθλητικού Νόμου, ήταν να βάλει τέλος σε ένα αναχρονιστικό πλαίσιο, να αποκαταστήσει στρεβλώσεις δεκαετιών και να ικανοποιήσει πολλά από τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα της ιπποδρομιακής κοινότητας. Στο επίκεντρο των αλλαγών βρέθηκε το απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία της ΦΕΕ, που παρέμενε ουσιαστικά το ίδιο από το 1938, δηλαδή από την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά.

  Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι το νομοσχέδιο προωθεί τη συναίνεση εντός του ΔΣ της ΦΕΕ, για όλες τις κρίσιμες αποφάσεις του, και σημείωσε ότι το Δημόσιο παραμένει θεματοφύλακας των ιπποδρομιών, τόσο μέσω του ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων της ΦΕΕ από τον Υπουργό Πολιτισμού, όσο και μέσω της εποπτείας του ιπποδρομιακού στοιχήματος από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

  Διαβάστε ακόμη: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον Ιππόδρομο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων