Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαρ-2019 20:57

  Μπούλμαν: "Οι προοδευτικές δυνάμεις μοιράζονται την αποφασιστικότητα να αλλάξουν την πορεία της Ευρώπης"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μπούλμαν: "Οι προοδευτικές δυνάμεις μοιράζονται την αποφασιστικότητα να αλλάξουν την πορεία της Ευρώπης"

  "Παρά τις διαφορές μας, οι προοδευτικές δυνάμεις μοιράζονται την αποφασιστικότητα να αλλάξουν την πορεία της Ευρώπης προς ένα πραγματικά δίκαιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό μοντέλο που θα εξυπηρετήσει τους πολλούς, όχι μόνο τους λίγους", αναφέρει ο Ούντο Μπούλμαν σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα και προσθέτει ότι "σε αυτό το διάλογο, καλούμε τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν και να μας στηρίξουν στην οικοδόμηση μιας καλύτερης Ευρώπης".

  Ειδικότερα, σε δήλωσή του μετά τη συμμετοχή του στη χθεσινή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, το γραφείο Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών & Πολιτικής Σταρτηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI-ΙΝΕΡΠΟΣΤ), ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ανέφερε ότι "πάνω από 700 άτομα παρακολούθησαν την παρουσίαση της Έκθεσή μας για την ευημερία και ισότητα σε μια βιώσιμη Ευρώπη στην Αθήνα, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα: Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τις προτάσεις μας και το πως θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε μια πορεία βιώσιμης ισότητας".

  Είπε ότι "η επίσκεψη στην Ελλάδα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά το τέλος του τελευταίου προγράμματος διάσωσης, κατέστησε σαφές ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού" και πως "βεβαίως, η κρίση που επιβαρύνθηκε από την Τρόικα, εξακολουθεί να έχει πολλές επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων, κυρίως σε ότι αφορά στις βαθιές ανισότητες".

  "Είμαστε πεπεισμένοι", συνεχίζει ο κ. Μπούλμαν, "ότι, προκειμένου να καταπολεμηθούν αυτές οι ανισότητες, πρέπει να εισαγάγουμε μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ των πολιτικών μας". Μιλά για μέτρα για καλύτερους μισθούς και πράσινη οικονομία, για δίκαιη φορολόγηση και καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας γίνονται στοιχεία του ίδιου αγώνα. "Η Ελλάδα και ολόκληρη η Μεσόγειος, με τους μεγάλους πόρους της, όπως ο ήλιος και ο άνεμος, μπορούν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας", σημειώνει.

  Εκφράζει τη χαρά του που "οι προτάσεις μας, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της Προοδευτικής Κοινωνίας υπό την ηγεσία της πρώην υπουργού Εργασίας και Οικονομίας της Ελλάδας, της κας Λούκας Κατσέλη και του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της Δανίας, του κου Πούλ Νίροπ Ρασμούσεν, αντικατοπτρίζονται στο μανιφέστο του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού κόμματος (PES) για τις ευρωπαϊκές εκλογές που εγκρίθηκε πριν από 10 ημέρες στη Μαδρίτη". Προσθέτει ότι "ενώ εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς, και τα δύο έγγραφα είναι γραμμένα υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει να κάνουμε την πυξίδα μας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών".

  "Παρά τις διαφορές μας", σημειώνει ο κ. Μπούλμαν, "οι προοδευτικές δυνάμεις μοιράζονται την αποφασιστικότητα να αλλάξουν την πορεία της Ευρώπης προς ένα πραγματικά δίκαιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό μοντέλο που θα εξυπηρετήσει τους πολλούς, όχι μόνο τους λίγους". Σημειώνει ότι "σε αυτό το κοινό έδαφος θέλουμε να οικοδομήσουμε" και πως "μετά την παρουσίαση της Έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής στις Βρυξέλλες, στο Μιλάνο, στην Αθήνα και στα συνέδρια του PES στη Λισαβόνα και στη Μαδρίτη, θα αναπτύξουμε τον διάλογο που έχουμε ξεκινήσει". Και καταλήγει: "Σε αυτό το διάλογο, καλούμε τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν και να μας στηρίξουν στην οικοδόμηση μιας καλύτερης Ευρώπης.".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων