Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Μαρ-2019 19:23

  Βαρύτατα αδικήματα για 17 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στις "ανάπηρες" αποφυλακίσεις

  Βαρύτατα αδικήματα για 17 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στις "ανάπηρες" αποφυλακίσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ποινική δίωξη για 11 αδικήματα, κακουργήματα και πλημμελήματα, ασκήθηκε από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε βάρος 17 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στις αποκαλούμενες "ανάπηρες" αποφυλακίσεις, τις αποφυλακίσεις δηλαδή κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά. Για την υπόθεση είχαν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων συνολικά 17 πρόσωπα.

  Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την αποφυλάκιση (που διήρκεσε για λίγες μέρες) του Άρη Φλώρου και επεκτάθηκε και σε άλλες περιπτώσεις. Μεταξύ αυτών και ενός πασίγνωτου ισοβίτη, όσο και καταδικασμένου για δύο ανθρωποκτονίες. Τόσο ο Άρης Φλώρος όσο και ο ισοβίτης, σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου.

  Το πιστοποιητικό

  Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Αρης Φλώρος, καταδικασμένος σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%.  Ακολούθησε βροχή καταγγελιών βάσει των οποίων οι ιατρικές βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν βαριά ασθένεια για το πρόσωπό του ήταν πλαστές. Μέσα σε λίγες ημέρες, το βούλευμα αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου αναιρέθηκε και αρχές Σεπτεμβρίου επέστρεψε στη φυλακή.

  Κοινά πρόσωπα

  Οι εισαγγελείς τότε επέκτειναν στην έρευνα και εντόπισαν κοινά προσωπα και σε άλλες περιπτώσεις αποφυλακίσεων λόγω αναπηρίας. Μεταξύ αυτών και του γνωστού ισοβίτη καθώς εντοπίστηκε τουλάχιστον ένα κοινό πρόσωπο στη διαδικασία έκδοσης των ιατρικών γνωματεύσεων και στις δύο περιπτώσεις.

  Η δίωξη

  Μετά την αξιολόγηση των υπομνημάτων των υπόπτων οι εισαγγελείς κατέληξαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για 11 αδικήματα που είναι τα εξής:

  1. Εκληματική οργάνωση

  2. Πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ

  3. Δωροληψία υπαλλήλου

  4. Δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του

  5. Ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση

  6. Ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία

  7. Ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση

  8. Χρήση πλαστού εγγράφου

  9. Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού

  10. Χρήση ψευδούς ιατρικού  πιστοποιητικού και

  11. Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

  Αξίζει να σημειωθεί πως με την ιδιότητα του υπόπτου είχαν κληθεί εκτός από τους δύο  κρατούμενους άλλα 15 πρόσωπα όπως γιατροί και υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΚΕΠΑ.

  Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων