Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Φεβ-2019 21:22

  Υπόθεση KΕΕΛΠΝΟ: Πολιτική στοχοποίηση καταγγέλλουν "εμπλεκόμενοι"

  Υπόθεση KΕΕΛΠΝΟ: Πολιτική στοχοποίηση καταγγέλλουν "εμπλεκόμενοι"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί ανακοίνωση στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρονται να είναι μεταξύ των ερευνώμενων προσώπων για υπόθεση "παράνομων" προσλήψεων για την οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Κι αυτό γιατί τα δυο πρώην στελέχη αναφέρουν αφενός πως ο ένας δεν είχε καμία αρμοδιότητα, ούτε άσκησε διοίκηση και η δεύτερη δεν βρισκόταν καν στο KΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο! 

  Όπως είναι γνωστό ήδη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πρώην στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υπόθεση - κατά την κατηγορία - 74 παράνομων προσλήψεων. Οι διώξεις, αφορούν απιστία από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, σύσταση συμμορίας. Η δικογραφία αναφέρεται σε 74 παράνομες προσλήψεις και στηρίζεται σε πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

  "Καμία αρμοδιότητα"

  Αυτό όμως που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά είναι όσα περιγράφει με ανακοίνωσή του μετά την δημοσιοποίησης του θέματος (και την αναφορά του ονόματος του ως εμπλεκομένου από δημοσίευμα)  ο Στ. Πουλής. Σε αυτή υπογραμμίζει ότι αφενός ο ίδιος δεν είχε καμία αρμοδιότητα για προσλήψεις καθώς ήταν απλός υπάλληλος ενώ, έτερη εμπλεκόμενη δεν βρισκόταν καν στο ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο: "Είναι πασίδηλο ότι η υπόθεση αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο πολιτικής στοχοποίησης μέσω της συνήθους  πρακτικής της εργαλειοποίησης των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου", αναφέρει.

  Η ανακοίνωση

  "Αναφορικά με την κατηγορία περί δήθεν παράνομων προσλήψεων, που  αποδίδεται μεταξύ άλλων και  στο πρόσωπό μου, δηλώνω τα εξής:

  Το   πόρισμα αναφέρεται σε διαδικασίες οι οποίες έλαβαν χώρα σε  χρονική περίοδο που αφενός μεν ο ίδιος δεν είχα οποιαδήποτε σχετική αρμοδιότητα, καθώς ήμουν απλός υπάλληλος και ουδέποτε άσκησα Διοίκηση, αφετέρου η κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου  δεν εργαζόταν  καν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καθώς προσελήφθη μεταγενέστερα. Τόσο "σοβαρό"  και "αξιόπιστο" είναι το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου, στο οποίο κατά τις πληροφορίες στηρίζεται η ποινική δίωξη.

  Είναι πασίδηλο ότι η υπόθεση αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο πολιτικής στοχοποίησης μέσω της συνήθους  πρακτικής της εργαλειοποίησης  των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

  Όλα τα υπόλοιπα τεχνικά και ουσιαστικά ελλείμματα της προκαταρκτικής διαδικασίας που διενεργήθηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης θα τεθούν αρμοδίως".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων