Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Φεβ-2019 08:28

  Παύλος Πολάκης: Ένα ολόκληρο "πινάκιο"  υποθέσεις στα δικαστήρια

  Παύλος Πολάκης: Ένα ολόκληρο "πινάκιο"  υποθέσεις στα δικαστήρια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Η αλήθεια είναι πως ο Παυλος Πολάκης φροντίζει να μην… βαριούνται οι εισαγγελείς. Το ύφος και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται δεν ξεπερνούν απλώς τα όρια της ευπρέπειας και του αξιοπρεπούς πολιτικού λόγου, αλλά εμπίπτει κατά τους αντιπάλους του -και όχι μόνον- στην αρμοδιότητα της εισαγγελίας και των δικαστηρίων.

  Μπορεί ο ίδιος να λέει πως έχει στείλει δεκάδες φακέλους στον εισαγγελέα, αλλά τελικά είναι αυτός που, με τις προσωπικές του αντιδικίες και πράξεις, κρατά σε full-time απασχόληση δικαστές και εισαγγελείς. Επίσης, μπορεί εκείνος (ως μη οφείλει) να προαναγγέλλει την "ενοχή" των προσώπων που περιλαμβάνονται σε (ανέλεγκτες δικαστικά) καταγγελίες, αλλά για τον ίδιο υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις. 

  Όπως παραδείγματος χάριν στην απόφαση του δικαστηρίου με την οποία προ ημερών δικαιώθηκε –μετά θάνατον– ο δημοσιογράφος Βασ. Μπεσκένης. Η οικογένεια του εκλιπόντος συνέχισε τον δικαστικό αγώνα, σχετικά με τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού πως ο δημοσιογράφος "τα έπαιρνε από το ΚΕΕΛΠΝΟ". Το δικαστήριο –βάσει των καταστάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλων στοιχείων– έκρινε ψευδή τον ισχυρισμό και τον καταδίκασε σε 18.000 ευρώ αποζημίωση. Απτόητος εκείνος –παρότι ο αντίδικος έχει φύγει από τη ζωή– είπε ότι θα συνεχίσει την αντιδικία με τη χήρα και το ανήλικο παιδί του στο Εφετείο.     
  Ένα …πινάκιο

  Όπως έλεγε χαριτολογώντας δικαστική πηγή, αν όλες οι υποθέσεις του συγκεντρώνονταν σε μια δικαστική αίθουσα θα γέμιζαν ένα ολόκληρο πινάκιο.

  - Μόλις προ ημερών  η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διέταξε αυτεπάγγελτη έρευνα σχετικά με τη δημοσιοποίηση –αυτούσιου– του περιεχομένου της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα για το δάνειο του από την Τράπεζα Αττικής. Το αυτόφωρο κακούργημα της παράνομης καταγραφής της συνομιλίας μένει να εξακριβωθεί δικαστικά, μετά την αναδίπλωση του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος επιβεβαίωσε μεν το περιεχόμενο του διαλόγου αλλά είπε πως "δεν τον κατέγραψε, αλλά θυμόταν τον διάλογο από μνήμης". Σε κάθε περίπτωση αποτελεί πρωτοφανές γεγονός ένας υπουργός να –εμφανίζεται έστω ότι– μαγνητοφωνεί τον κεντρικό τραπεζίτη. Πολλώ δε μάλλον να τηλεφωνεί, ενώ επί της ουσίας είναι ελεγχόμενος για το δάνειο των 100.000 ευρώ, στον άνθρωπο που τυπικά θα τον ελέγξει, με αυτό το ύφος.   

  Μπαράζ αγωγών

  Την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός είχε την τιμητική του. Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του για τον χαρακτηρισμό "τσόλια". Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ζητούν 270.000 ευρώ από τον Π. Πολάκη για τη "συστηματική προσβολή της προσωπικότητάς τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν".

  Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφοντας τη  σχέση του με τον αναπληρωτή υπουργό είπε πως "δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκες των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο Π. Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος".

  Η αντιδικία με τον Α. Γεωργιάδη

  Στο Πρωτοδικείο συζητήθηκε και η αγωγή αποζημίωσης ύψους 300.000 ευρώ που ζητεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, για συκοφαντική δυσφήμιση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η αγωγή αφορά ανάρτηση του Π. Πολάκη στο Facebook, με την οποία στρεφόταν κατά του Αδ. Γεωργιάδη επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας Documento. Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, με την αγωγή ζητεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη, "την οποία μου προκάλεσε η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών εναντίον μου και του συνακόλουθου πλήγματος που δέχθηκε η τιμή και η υπόληψή μου". Η ανάρτηση που επικαλείται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έγινε στις 30.04.18 στον λογαριασμό του Π. Πολάκη στο Facebook και έχει ως εξής: "Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσόρ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16…….."

  "Ψευδή"

  Σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη, τα ανωτέρω γεγονότα είναι "ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψη μου καθώς ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα". Ο ενάγων υποστηρίζει πως ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Μάλιστα, αναφέρει πως ήταν δηλωμένη στο όνομα του, ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο το οποίο "λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία". Επιπλέον, αναφέρει ότι είναι "προφανώς ψευδείς και συκοφαντικές οι αναφορές του ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς". Σύμφωνα με την αγωγή, ήδη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει ελέγξει το ζήτημα και -κατά την αγωγή- δικαίωσε τον Αδ. Γεωργιάδη "αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα".

  Στον αντίποδα ο  Μανώλης Καπνισάκης δικηγόρος του Π. Πολάκη διαβεβαίωσε πως "η άποψη του Υπουργού είναι ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες. Για αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων