Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Φεβ-2019 08:10

  Συνταξιούχοι καθηγητές ΤΕΙ: Περιμένουν έξι χρόνια μια απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο

  Συνταξιούχοι καθηγητές ΤΕΙ: Περιμένουν έξι χρόνια μια απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, οι συνταξιούχοι καθηγητές ΤΕΙ, διαμαρτυρόμενοι καθώς δεν έχει εκδοθεί εδώ και έξι χρόνια η απόφαση που τους αφορά, τη στιγμή που ήδη έχουν δικαιωθεί οι υπόλοιπες ομάδες που ανήκουν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια.

  Όπως αναφέρουν, το Ελεγκτικό Συνέδριο, ουσιαστικά τους κρατά ομήρους από το 2013 αφού "ξέχασαν" να τους συμπεριλάβουν στην απόφαση δικαίωσης των ειδικών μισθολογίων.

  Από τότε περιμένουν να εκδοθεί η απόφαση με την οποία δικαιώνονται ώστε θα λάβουν τα αναδρομικά τους από τις αντισυνταγματικές, όπως κρίθηκε, περικοπές των συντάξεων των ειδικών μισθολογίων( καθηγητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, σώματα ασφαλείας, γιατροί ΕΣΥ κλπ).

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
  Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης, Κων/νος Κουλούρης, οι συνταξιούχοι καθηγητές θα πάνε να διαμαρτυρηθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

  Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, "εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ (ΠΕΣΕ ΤΕΙ), θέλουμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει και ένα διπλό ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ, με την καθυστέρηση έκδοσης δικαστικής απόφασης που εκκρεμεί από το 2013…εξ αιτίας σφάλματος των υπηρεσιών του δικαστηρίου (Ελεγκτικό Συνέδριο)…

  Επειδή η υπομονή μας και η ανοχή μας εξαντλήθηκε και προκειμένου να αναδείξουμε αυτά τα θέματα , προγραμματίζουμε , ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/02/2019 , ώρα 10.00, να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, προκειμένου να διατυπώσουμε με την ελάχιστη δυνατή δράση την απόλυτη αγανάκτησή μας και την απαίτηση να επιστραφούν τα άδικα και αδικαιολόγητα αρπαγμένα εισοδήματά μας, με πολιτική ή /και με δικαστική απόφαση".

  Ηθικό θέμα
  Η καθυστέρηση δημιουργεί μείζων θέμα ηθικής και νομικής τάξης καθώς η κατηγορία αυτών των καθηγητών -ενώ όλοι θα πάρουν αναδρομικά- περιμένει ακόμη την καθαρογραφή της απόφασης για να εισπράξει όσα νομίμως δικαιούται. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν στην πρόσφατη επιστολή τους μετά την προσφυγή τους το 2013 στο Ελεγκτικό Συνέδριο περίμεναν μέχρι το 2016 όταν ενημερώθηκαν ότι θα εκδοθεί πιλοτική απόφαση, συνολικά για τους καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ:

  "Όταν όμως δημοσιεύθηκε η σχετική πιλοτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον Ιούνιο του 2016 (Απόφ. 1506/2016 ), πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι ότι από αβλεψία των υπευθύνων (εισηγητές) ή των υπηρεσιών του Δικαστηρίου ,δεν είχε περιληφθεί με ακρίβεια ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ που αφορούσε τους καθηγητές ΤΕΙ και από αυτήν την αναγνωρισμένη αβλεψία, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ατομικές δίκες με βάση την πιλοτική απόφαση και ως εκ τούτου έγινε αναγκαίο να επαναληφθεί νέα πιλοτική δίκη με αποτέλεσμα νέα καθυστέρηση.

  Η νέα δίκη εκδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2017, αλλά μέχρι σήμερα (20/09/208), αν και πρόκειται για μια απολύτως όμοια δίκη-υπόθεση, με διαφορά μόνο στην συγκεκριμένη παράγραφο, η απόφαση ΔΕΝ έχει δημοσιευθεί ακόμα, με κίνδυνο αν η κυβέρνηση προχωρήσει με την Νομοθετική ρύθμιση –αποκατάσταση, να κινδυνεύσουμε να μείνουμε έξω, μόνον εμείς (συμβολικά το ½ μιας κατηγορίας), από τις πέντε κατηγορίες των λεγόμενων ειδικών μισθολογίων, από την δικαιολογημένη δίκαιη ρύθμιση-λύση που σχεδιάζει η Κυβέρνηση"!

  Περιμένουν ακόμα
  Από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη και η απόφαση ακόμα δεν έχει εκδοθεί. Στην νέα ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

  "Κυρίες, Κύριοι Δικαστές,
  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ !… ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ!!! 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!! Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ! ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!

  Εμείς ΔΕΝ έχουμε τρακτέρ για να κλείσουμε τους δρόμους και να προκαλέσουμε το επικοινωνιακό ενδιαφέρον για τα προβλήματά μας.

  Δεν μπορούμε παρά να διεκδικούμε το δίκιο μας με τον ευθύ λόγο και την προσφυγή σε δίκαια δίκη, η οποία όμως δυστυχώς, μας διαψεύδει… αφού, δεν δημοσιεύθηκε ακόμα μετά από 6 χρόνια και μέχρι σήμερα η σχετική πιλοτική απόφαση και δεν λάβαμε ακόμα την δικαίωση που αναγνωρίστηκε πολλά χρόνια πριν σε όλες τις ομοειδείς κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων.

  Οι δικαστές, οι ένστολοι, οι Νοσοκομειακοί γιατροί, οι (συνάδελφοί μας) Πανεπιστημιακοί, …ΗΔΗ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ (και ορθώς δικαιώθηκαν!!!) ΕΓΚΑΙΡΩΣ… (εδώ και χρόνια). Εμείς ΟΧΙ!!! Και η Δικαιοσύνη, το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν έχει ακόμα εκδώσει την απόφαση …

  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΙ, (από τις πέντε κατηγορίες δικαιούχων)… Γι αυτό … Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ!".

  Απέστειλαν μάλιστα και ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό:
  "Προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εργασίας, Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο) και κάθε αρμόδιο Δημόσιο φορέα.

  Τα ποσά που καταβλήθηκαν πρόσφατα με ειδικό Νόμο, (Ν. 4575/2018) ως αναδρομικά στους Συνταξιούχους Εκπαιδευτικούς ΤΕΙ, είναι ελάχιστα και σίγουρα αποτέλεσμα εσφαλμένης τροφοδοσίας της μηχανογράφησης. Κανένας αρμόδιος ή αναρμόδιος, [Γενικό Λογιστήριο, ΕΦΚΑ, Υπουργείο Εργασίας…, όλοι όσους αναζητήσαμε], ΔΕΝ γνωρίζει ή "ισχυρίζεται" ότι δεν γνωρίζει τίποτα, για να μας απαντήσει στο αυτονόητο ερώτημα, "πως υπολογίστηκαν τα ποσά που καταβλήθηκαν και εμφανίζουν τόσο μεγάλη απόκλιση από τον ένα στον άλλο συνταξιούχο";;; Πρώτη φορά το "δημόσιο" πληρώνει χωρίς η υπηρεσία (καμιά αρμόδια ή αναρμόδια υπηρεσία), να γνωρίζει ή να έχει υπογράψει σχετική ατομική απόφαση προσδιορισμού".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων