Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Φεβ-2019 13:00

  Συγκέντρωση μισθωτών εκπαιδευτικών φροντιστηρίων στη Θεσσαλονίκη

  Συγκέντρωση μισθωτών εκπαιδευτικών φροντιστηρίων στη Θεσσαλονίκη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Ε.Θ.), με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας (Ο.Ε.Φ.Ε), με την οποία ζητείται ακύρωση διατάξεων, που ορίζουν ως ελάχιστο ωρομίσθιο καθηγητή σε φροντιστήριο τα 6,70 ευρώ μεικτά.

  Οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων πραγματοποίησαν συγκέντρωση σήμερα το πρωί στο μνημείο του Γρηγορίου Λαμπράκη στην οδό Βενιζέλου, κάνοντας σαφή την πρόθεση τους για "ανυποχώρητο αγώνα" έως την απόσυρση της προσφυγής της ΟΕΦΕ. "Πιστεύουμε ότι αυτή η προσφυγή είναι στρατηγικός στόχος των φροντιστηριαρχών, προκειμένου να οδηγούνται οι εργασιακές σχέσεις των μισθωτών εκπαιδευτικών σε πλήρη απορρύθμιση, σε πλήρη ασυδοσία" σχολίασε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σ.Μ.Ε.Θ. Γεώργιος Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι "οι φροντιστηριάρχες απαιτούν να δουλεύουμε για 3,5 ευρώ, οι περισσότεροι καταπατούν κάθε εργατική νομοθεσία, δεν πληρώνουν υπερωρίες, δώρα κτλ".

  Όπως υποστηρίζουν οι μισθωτοί εκπαιδευτικοί, οι φροντιστηριάρχες με την προσφυγή τους απαιτούν την κατάργηση των διατάξεων του 2016, που ορίζουν το πλήρες ωράριο των εκπαιδευτικών στις 21 ώρες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα "τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων καθηγητών να υπολογίζονται με βάση τις 40 ώρες και άρα να έχουμε απώλειες 50% στα εισοδήματα μας η αλλιώς να πέσει το ωρομίσθιο στα 3,5 μικτά".

  Τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ώς και τις 19/3, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ. Εκτός από την απόσυρση της επίμαχης προσφυγής διεκδικούν κλαδική σύμβαση στα φροντιστήρια, αυξήσεις μισθών και τα ωρομισθίων, όπως και μετατροπή της σύμβασης εργασίας σε αορίστου χρόνου αυτόματα, μετά από δύο χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων