Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Φεβ-2019 18:07

  Νέο δικαστικό μπλόκο από τους δικαστές για την κατάθεση πόθεν έσχες

  Νέο δικαστικό μπλόκο από τους δικαστές για την κατάθεση πόθεν έσχες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Νέα αίτηση με την οποία προσπαθούν να μπλοκάρουν προσωρινά την κατάθεση πόθεν έσχες (δεν έχει υποβληθεί για τρία χρόνια) υπέβαλλαν οι δικαστές και συγκεκριμένα οι τρεις από τις πέντε δικαστικές συνδικαλιστικές ενώσεις. Οι δύο Ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

  Πρόσφατα πάντως το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο της Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, με την υπ΄  αριθμ. 19/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής  που είχαν καταθέσει οι δικαστές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των  Διοικητικών Δικαστών.

  Ταυτόχρονα και οι πέντε δικαστικές ενώσεις κατέθεσαν και νέα αίτηση ακύρωσης ζητώντας πάλι την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς. Οι  δύο αιτήσεις  ακύρωσης των δικαστικών Ενώσεων  θα συζητηθούν την 1η Μάρτιου 2019 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

  Τι ζητούν

  Οι δικαστές προσβάλλουν την από 9.1.2019 απόφαση του Πρόεδρου της Βουλής για την ανασυγκρότηση της επιτροπής ελέγχου και χαρακτηρίζουν ασύμβατες με το Σύνταγμα αρκετές από τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν για το πόθεν έσχες μετά την προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που είχε κρίνει αντισυνταγματικές αρκετές από αυτές.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων