Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Φεβ-2019 14:08

  Στην Κύπρο σήμερα και αύριο ο Σ. Φάμελλος

  Στην Κύπρο σήμερα και αύριο ο Σ. Φάμελλος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη Λευκωσία θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του υπουργείου, ύστερα από πρόσκληση του Κύπριου υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.

  Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα συζητηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών σε περιβαλλοντικά θέματα, όπως η διαχείριση και διατήρηση της βιοποικιλότητας, η διαχείριση των υδατικών πόρων και η οδηγία-πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική, η Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων, καθώς και το ζήτημα της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Επίσης, οι δύο υπουργοί θα εκτιμήσουν την πορεία των τριμερών συνεργασιών με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

  Σήμερα, οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν σε εργαστήριο με θέμα "Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Διαχείριση του Δικτύου Natura 2000: Προκλήσεις και καλές πρακτικές σε Ελλάδα και Κύπρο". Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρουσιάσουν διαχειριστικά μοντέλα των περιοχών του δικτύου Natura 2000, θα συζητήσουν τους διαθέσιμους πόρους για τη διατήρηση και διαχείρισή του, αλλά και τρόπους διαχείρισης ιδιωτικών εκτάσεων εντός του δικτύου. Επιπλέον, θα γίνει ειδική αναφορά στα έργα που εκπονούνται, ήδη, σε Ελλάδα και Κύπρο, το LIFE IP-NATURA και το LIFE IP Physis, αντίστοιχα.

  Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν τη διαχείριση και προστασία θαλάσσιων ειδών κοινοτικής σημασίας (Λιβάδια Ποσειδωνίας, Μεσογειακή Φώκια και Θαλάσσια Χελώνα) και την προετοιμασία της 6ετούς Έκθεσης του άρθρου 17 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, μέσω ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων.

  Αύριο, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του και ακολούθως οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με επικεφαλής τους δύο υπουργούς, θα έχουν διμερείς συνομιλίες.

  Η επίσκεψη του κ. Φάμελλου στην Κύπρο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την ξενάγησή του στη λίμνη της Ορόκλινης και στις Αλυκές Λάρνακας, περιοχές που ανήκουν στο Δίκτυο Natura 2000 και αποτελούν δύο σημαντικούς υδροβιότοπους της χώρας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων