Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Φεβ-2019 19:06

  Χτύπημα "ακυρότητας" και στη δικογραφία για τις "ανάπηρες" αποφυλακίσεις

  Χτύπημα "ακυρότητας" και στη δικογραφία για τις "ανάπηρες" αποφυλακίσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Σοβαρές καταγγελίες για χρήση παράνομων συνακροάσεων της ΕYΠ στη δικογραφία για τις "ανάπηρες αποφυλακίσεις" κάνουν συνήγοροι επλεκομένων, που αρνούνται υπό αυτές τις συνθήκες να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι.

  Πρόκειται ουσιαστικά για μια καταγγελία που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα μια ακόμα σοβαρή δικογραφία (μετά τη γνωστή υπόθεση Ριχάρδου), αυτή των αποκαλούμενων  "ανάπηρων" αποφυλακίσεων. Οι συνήγοροι καταγγέλλουν πως τα βασικά στοιχεία σε βάρος τους, δηλαδή οι εμφανιζόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες, είχαν γίνει χωρίς να έχει δοθεί άδεια από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, αποτελούν δηλαδή παράνομη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την ΕΥΠ!

  Η υπόθεση αφορά τις κλήσεις σε 16 άτομα που έστειλε προ ημέρων η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα ως πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά που οδήγησαν εκτός φυλακής λόγω αναπηρίας τόσο τον γνωστό απο την υπόθεση Energa Αρη Φλώρο όσο κι έναν ισοβίτη, καταδικασμένο για δύο ανθρωποκτονίες.

  Οι 16 "ύποπτοι" διά των συνηγόρων τους εμφανίστηκαν ενωπίον της εισαγγελέως Τουλουπάκη και πήραν αντίγραφα της δικογραφίας ώστε να προετοιμάσουν στις εξηγήσεις τους. Τότε όμως, όπως καταγγέλλουν, έπεσαν πάνω σε μια περίπτωση -κατά την κρίση τους- ακραίας ακυρότητας της διαδικασίας, αφού τα στοχιεία σε βάρος τους είναι, όπως καταγγέλλουν, παράνομο αποδεικτικό υλικό το οποίο καταγράφεται σε τρεις ψηφιακούς δίσκους CD.

  Να κηρυχθεί άκυρη

  Μέσω της συνηγόρου του Βάσως Πανταζή, ο γνωστός ισοβίτης, ο οποίος φέρεται να έκανε χρήση "ύποπτων" πιστοποιητικών προκειμένου να αποφυλακιστεί, καταγγέλλει ως μη νόμιμη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την άρση απορρήτου από τις αρμόδιες αρχές. Στην πολυσέλιδη αναφορά του καταγράφει με λεπτομέρειες τις ενέργειες, όπως αυτές αναφέρονται στα σχετικά έγγραφα που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως πρόκειται για παράνομες καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ και "αποτελούν παράνομο αποδεικτικό υλικό".

  Όπως αναφέρει η κ. Βάσω Πανταζή "αποφάσισαμε από κοινού με τους εντολείς μου να μη νομιμοποιήσουμε με την παροχή εξηγήσεων ένα παράνομο αποδεικτικό υλικό που αποτελείται από παράνομες καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε αίτημα εξαγωγής των παράνομων καταγραφών τηλεφωνικών συνομιλιών Ελλήνων πολιτών από την δικογραφία που έχει σχηματισθεί για το φερόμενο "κύκλωμα" παράνομων αποφυλακίσεων, διότι αν ληφθεί υπόψη από τις δικαστικές αρχές παράνομο αποδεικτικό μέσο, η όλη ποινική διαδικασία πάσχει από απόλυτη ακυρότητα αφού  θίγεται το δικαίωμα του υπόπτου σε μια δίκαιη δίκη. Περιμένουμε την εκ νέου κλήτευσή μας με νόμιμο αποδεικτικό υλικό για να παρέχουμε εξηγήσεις ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης".

  Η εισαγγελία κατά της διαφθοράς

  Συνήγορος έτερου κατηγορουμένου, η Νάντια Μπιθέλη, η οποία επίσης υπέβαλε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας, αναφέρει πως στη δικογραφία δεν υπάρχουν έγγραφα τα οποία να κατατείνουν στη νομιμότητα των παρακολουθήσεων και πως ουσιαστικά επχιειρήθηκε να νομιμοποιηθούν με μια αόριστη αναφορά της εισαγγελέως Τουλουπάκη: "Η εισαγγελία Διαφθοράς θα έπρεπε ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών αλλά και της Δημοσίας Τάξεως να αναζητήσει και να μελετήσει πρώτη επισταμένως τα εν λόγω έγγραφα, πριν το ζητήσουν οι ύποπτοι, ενώ δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι σε ένα Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Κράτος του 21ου αιώνα, ασκούνται οργουελικού και κακφικού χαρακτήρα ποινικές διώξεις. Όλοι δηλαδή βρίσκονται υπό το βλέμμα του "Μεγάλου Αδελφού" της ΕΥΠ, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να λάβουν γνώση των εγγράφων επί των οποίων στηρίζεται η "Δίκη" τους, (με την επιφύλαξη ότι τέτοιου είδους έγγραφα υπάρχουν), κατά παράβαση του αρ. 19 παρ. 3 του Συντάγματος και του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων