Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 03-Φεβ-2019 14:42

  Α. Παπαδόπουλος: Οι πνευματικοί άνθρωποι προδίδουν την αλήθεια

  Α. Παπαδόπουλος: Οι πνευματικοί άνθρωποι προδίδουν την αλήθεια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την άποψη ότι οι πνευματικοί άνθρωποι της χώρας προδίδουν την αλήθεια και φοβούνται να καταθέσουν την αλήθεια τους, καταθέτει σε άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ο Αλέκος Παπαδόπουλος. "Πνίγουν την κριτική τους διάθεση και γίνονται ενδιάμεσοι των ομαδικών παρακρούσεων. Δεν πιστεύουν στην αναγεννητική τους αποστολή. Έπαψαν να θυμούνται και να αισχύνονται", αναφέρει ο πρώην υπουργός. Αποτέλεσμα τούτου, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, είναι να βασιλέψουν η θεσμική παρεκτροπή, η ψυχική διαστροφή, ο εγώδουλος κυνισμός και η απόλυτη αδιαφορία.

  "Άφησαν να αναγνωριστεί η δολιότητα ως αρετή, να περιφρονηθεί κάθε ηθικός κανόνας". Και συμπληρώνει ότι "οι πνευματικοί μας άνθρωποι έδωσαν δείγματα αναξιότητας και μικροπρέπειας. Εφήμεροι καθώς κατάντησαν, και με το έρμα τους εξανεμισμένο από τη φοβία του καιρού, οδηγούνται σε πράξεις αγοραίας κραυγής και πλαστογραφίας του εαυτού τους . Οδηγούνται με ακατάσχετο μένος, ανερυθρίαστοι και θλιβεροί κομπάρσοι και αριβίστικοι πρόμαχοι, στις ευρηματικότερες συσκοτίσεις του λαού μας, στις θρασύτερες πανουργίες που γνώρισε η πολιτική, η κοινωνική και ειδικότερα η πνευματική ιστορία του τόπου".

  Όμως, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, η χώρα διαθέτει ακόμα υγιείς ανθρώπους, ικανούς να την οδηγήσουν  σε μια νέα εποχή αναδημιουργίας. "Αρκεί να κινητοποιηθούν καινούργιοι άνθρωποι, με οδηγό μια "νέα κινούσα τα πράγματα ιδέα"", συμπληρώνει. "Να πάρουν μέρος στη γιγάντια πάλη εναντίον των ψεύτικων ινδαλμάτων, που σήμερα παράγει η ασάλευτη και ηττημένη κοινωνία μας", αναφέρει ο πρώην υπουργός στον επίλογο του άρθρου του.      

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων