Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 02-Φεβ-2019 12:54

  Χρ. Σταϊκούρας: Επί 4 χρόνια η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα "κόκκινα" δάνεια

  Χρ. Σταϊκούρας: Επί 4 χρόνια η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα "κόκκινα" δάνεια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αδυναμία της κυβέρνησης να λύσει το θέμα των "κόκκινων" δανείων, επισημάνει σε δήλωση του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας. Ο Χρήστος Σταϊκούρας παραθέτει δηλώσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Δραγασάκη από το 2015 που χαρακτήριζαν τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ως αναποτελεσματικές, την ώρα που οι ίδιοι, όπως αναφέρει, προχώρησαν σε μια τρίτη, αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία πρόσθεσε κόστος στο Δημόσιο, χωρίς παράλληλα να έχει βρεθεί λύση για το θέμα των "κόκκινων" δανείων.

   

   

  Αναλυτικά στη δήλωση του ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει:    

  "Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του 2015:

  Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός, Ανάγνωση Προγραμματικών Δηλώσεων (05.10.2015): "Είναι δεδομένο πλέον ότι αυτή θα είναι ίσως και η τελευταία ευκαιρία για την εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών, καθώς οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις απέτυχαν παταγωδώς. Με τις προηγούμενες δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των "κόκκινων” δανείων, το οποίο αποτελεί και τον βασικό αποσταθεροποιητικό παράγοντα του συστήματος…".

  Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών, Συζήτηση στη Βουλή (31.10.2015): "…αυτή τη στιγμή γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση μαζί με την αντιμετώπιση των "κόκκινων δανείων. Οπότε, στο τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των "κόκκινων δανείων. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά".
   

  Γιάννης Δραγασάκης, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Συζήτηση στη Βουλή (31.10.2015): "…Η νέα, λοιπόν, ανακεφαλαιοποίηση κατέστη αναγκαία, διότι η προηγούμενη δεν έλυσε το πρόβλημα. Όχι μόνο δεν επέβαλε ή δεν οδήγησε στη λύση του προβλήματος των "κόκκινων" δανείων αλλά δεν ανέκοψε καν την αύξησή τους".


  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του 2019:
   

  Γιάννης Δραγασάκης, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (31.01.2019): "…είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια (…) αν δεν το προσέξουμε μπορεί να κάνουμε ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες να απαιτηθούν νέα κεφάλαια. Δυστυχώς αυτά τα νέα κεφάλαια ενδεχομένως θα κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος".

   
  Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο προχώρησε σε μία τρίτη, αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση, η οποία προσέθεσε κόστος στο Δημόσιο, απαξίωσε προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, άλλαξε την ιδιοκτησιακή δομή των πιστωτικών ιδρυμάτων και τροποποίησε -επί το δυσμενέστερο- τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους, αλλά και ότι επί 4 χρόνια αδυνατεί να αντιμετωπίσει με επάρκεια το οξύ πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων