Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Φεβ-2019 16:00

  Άγονος ο διαγωνισμός για το Ambassadeur

  Άγονος ο διαγωνισμός για το Ambassadeur
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χωρίς εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος, ακόμη και μετά από δύο παρατάσεις, έληξε ο διαγωνισμός την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου "Ambassadeur" στην οδό Σωκράτους από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

  Αρχικά, η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων με τις δεσμευτικές προσφορές είχε οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου, δόθηκε εντούτοις δεύτερη παράταση για τις 13 Δεκεμβρίου 2018 και η τελευταία για τις 31 Ιανουαρίου 2019.

  Όπως αναφερόταν στους όρους του διαγωνισμού, οι επενδυτές που θα αναλάβουν την μακροχρόνια μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου, θα πρέπει να διαθέσουν το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ τουλάχιστον. Το προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα δεν δύναται να είναι μικρότερο του ποσού των 25 χιλ. ευρώ και θα προσαυξάνεται αναλόγως. Οι προσφορές θα ήταν κλειστές και το ακίνητο προβλέπεται να λειτουργήσει ως μονάδων τεσσάρων αστέρων.

  Το κτήριο αναφέρεται σε ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τ.μ. που αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο, τμήμα ημιορόφου, 8 ορόφους και δώμα και εδράζεται επί γηπέδου συνολικής επιφάνειας 2.363,94 τ.μ.

  Μέχρι το έτος 1980, στο ακίνητο επί της οδού Σωκράτους 65-67 λειτουργούσε το ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας, δυναμικότητας 200 δωματίων (170 μονόκλινα, 30 δίκλινα). Κατασκευάστηκε το 1961 και λειτούργησε έτσι για περίπου 20 έτη. Στη συνέχεια στο κτήριο λειτούργησε το Εφετείο Αθηνών μέχρι το έτος 2000 και έκτοτε είναι κενό.

  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων