Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιαν-2019 22:34

  Τρεις εθελοντές πυροσβέστες βράβευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος

  Τρεις εθελοντές πυροσβέστες βράβευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βράβευσε απόψε τρεις εθελοντές πυροσβέστες και στο πρόσωπο αυτών όλους τους αφανείς ήρωες εθελοντές, για την μεγάλη και σπουδαία προσφορά τους, κάθε χρόνο, στην προστασία των πολιτών, από φωτιές και καταστροφές. 

  Η βράβευση έγινε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ηγεσίας του πυροσβεστικού σώματος, βουλευτών και πλήθους καλεσμένων.

  "Αισθάνομαι ικανοποίηση αλλά και συγκίνηση ευρισκόμενος σήμερα, εδώ, μαζί σας κατ' αυτή την ημέρα που τιμούμε τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλέκοντας το εγκώμιο των εθελοντών. "Αναγνωρίζουμε, όχι μόνο την προσφορά σας αλλά το ήθος σας... Στο μέτρο των δυνάμεων μου, όχι μόνο ως Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ως πολίτη, θα είμαι κοντά σας. Για να μπορούμε να σας δώσουμε την δυνατότητα να αποδείξετε πολύ περισσότερα από αυτά που ήδη έχετε αποδείξει". 

  Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες που προβλέπει η νομοθεσία σε ό,τι αφορά την εκπαίδευσή των εθελοντών και σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό τον οποίο πρέπει να έχουν. "Αυτά δεν αφορούν μόνο εσάς, αφορούν και τον Άνθρωπο, τον Πολίτη, τον οποίον βοηθάτε μαζί με το υπόλοιπο πυροσβεστικό σώμα", είπε.

  Στην συνέχεια, απευθυνόμενος και στον Αρχιεπίσκοπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο Έλληνας δείχνει πως αντιλαμβάνεται θεμελιώδεις αρχές, που απορρέουν από την ίδια την χριστιανική διδασκαλία, η οποία μέσα από τις αρχές αυτές έχει διαποτίσει τον ίδιο μας τον πολιτισμό - τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

  Οι Αρχές του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, που προέκυψαν από την Χριστιανική διδασκαλία είναι αρχές που διέπουν τον Πολιτισμό μας δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος .

  "Ο τρίτος Πυλώνας του Πολιτισμού μας, του Ευρωπαϊκού μας Πολιτισμού, είναι ένας Πυλώνας ο οποίος αφορά κάθε Άνθρωπο, κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο, κάτι που το έχουμε ανάγκη πολύ περισσότερο σήμερα, σε έναν κόσμο δύσκολο, όπου εμείς οι Έλληνες και η μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, οφείλουμε να διδάξουμε αλλά και να υπηρετήσουμε ταυτοχρόνως, εν ονόματι ολόκληρης της Ανθρωπότητας, ανέφερε ο ΠτΔ επισημαίνοντας πως "από αυτή την Αλληλεγγύη, από αυτόν τον Ανθρωπισμό, που για εμάς τους Έλληνες είναι καταστάσεις βιωματικές, εξαρτάται η πορεία του Ανθρώπου γενικότερα. Κι εμείς οι Έλληνες, το ζήσαμε σε κρίσιμες στιγμές".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ