Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιαν-2019 16:55

  Ο πρώην γγ Υποδοχής, Ανδρέας Γκουγκουλής, νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρώην γγ Υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Γκουγκουλής, διορίζεται στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  Ειδικότερα, η απόφαση, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, αναφέρει ότι η θητεία είναι για τρία χρόνια και υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης μία φορά.

  Στις 17 Ιανουαρίου ο κ. Γκουγκουλής παραιτήθηκε από τη θέση του γγ Υποδοχής για να αναλάβει τη διεύθυνση της Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η θέση του γγ θα παραμείνει κενή έως ότου καταργηθεί τελείως με το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

  Η Υπηρεσία διαχειρίζεται τα θέματα που αφορούν στα πέντε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα πέντε νησιά που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές (Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο) και στο αντίστοιχο κέντρο που λειτουργεί στον Έβρο. Η θέση του διευθυντή παρέμενε κενή από τον Οκτώβριο του 2018, οπότε ο τότε διευθυντής, Ανδρέας Ηλιόπουλος, αποπέμφθηκε με απόφαση του υπουργού, Δημήτρη Βίτσα.

  Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής όλες οι αρμοδιότητες θα περάσουν στον διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Η Υπηρεσία θα είναι αυτοτελής και θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία, να αποφεύγονται οι αλληλεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων και να γίνει η διαδικασία υποδοχής πιο αποτελεσματική και ταχύτερη στους χρόνους εκτέλεσής της.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων