Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιαν-2019 08:45

  Τρεις δικαστές για τον Μαν. Πετσίτη

  Τρεις δικαστές για τον Μαν. Πετσίτη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ο Μανώλης Πετσίτης "συστήθηκε" αιφνιδιαστικά στο πανελλήνιο: "Εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου", "υπάλληλος" της λιπασματοβιομηχανίας ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, "αχθοφόρος του Νίκου Παππά", συνεργάτης του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου "expert" σε ζητήματα offshore εταιρειών που το όνομά του περιλαμβάνεται στα Panama Papers.

  Όλοι αυτοί οι ρόλοι – αληθείς ή όχι- θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, η οποία με σχετική καθυστέρηση αποφάσισε να κινηθεί και να διεξαγάγει, όχι μια αλλά τρείς έρευνες για την υπόθεσή του. Δηλαδή ήδη δυο ανακριτές (που χειρίζονται παρεμφερείς υποθέσεις) και ένας εισαγγελέας (αυτοτελώς) θα διερευνήσουν όλα όσα έχουν ειπωθεί για τον πρώην σερβιτόρο που μετά το 2015 εμφανίζεται να έχει ιλιγγιώδη εξέλιξη τόσο σε επίπεδο κοινωνικών επαφών όσο και σε οικονομικές απολαβές. Το θέμα είναι πως δεν θα διερευνηθούν μόνο όσα λένε οι εφημερίδες αλλά και όσα είπαν για αυτόν, πρόσωπα που φέρονται να έχουν άμεση εμπλοκή, κυρίως στην υπόθεση ΔΕΠΑ, όπως ο Θόδ. Κιτσάκος.

  Ο εισαγγελέας
  Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που διενεργήσει την αυτοτελή έρευνα καλείται να διαπιστώσει αν οι – κατά τον Θ. Κιτσάκο και τα δημοσιεύματα- συχνές επισκέψεις του Μ. Πετσίτη στη ΔΕΠΑ την περίοδο 2016-2017 αποσκοπούσαν  στο να πιέσει τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Θόδωρο Κιτσάκο να μη λάβει μέτρα κατά της ELFE που χρωστούσε πάνω από 120 εκατ. ευρώ.

  Ο τελευταίος, έχει δηλώσει ότι όντως δεχόταν στο γραφείο του επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον Θ. Πετσίτη, "ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου", και πως "ο κ. Πετσίτης επισκέπτονταν τη ΔΕΠΑ και επί προηγούμενης διοίκησης του κ. Παλαιογιάννη".

  Θα διερευνηθεί δηλαδή από τον εισαγγελέα, αφενός εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως ηθική αυτουργία σε απιστία ή απάτη και αφετέρου αν ο Μανώλης Πετσίτης λειτουργούσε αυτοβούλως ή εκτελούσε εντολές άλλων. Μη ξεχνάμε πως την επίμαχη περίοδο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα "είχε προσληφθεί στην εταιρεία ELFE λαμβάνοντας έναν πολύ ικανοποιητικό μισθό"

  Οι δυο ανακριτές
  Επιπλέον, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης, μετά την σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, "μοίρασε" τα δημοσιεύματα που του απέστειλε η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός και σε δύο ανακριτές.

  Ο ένας διερευνά τα "φέσια" της ELFE στη ΔΕΠΑ και ο άλλος τις ενδεχόμενες ευθύνες του Θ. Κιτσάκου στη μη είσπραξή τους. Και οι δύο αυτές έρευνες έχουν ως αφετηρία τους καταγγελίες της ΔΕΠΑ.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων