Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιαν-2019 14:28

  Χωρίς παιδιάτρους το νοσοκομείο Ζακύνθου

  Χωρίς παιδιάτρους το νοσοκομείο Ζακύνθου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Παρασκευή 18/01/2019 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ παραίτησης του διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής, με αποτέλεσμα η λειτουργία της να βρίσκεται στον αέρα, με παιδιά στα επείγοντα να αναμένουν έναν παιδίατρο και με νοσηλευόμενα στην κλινική, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Ζακύνθου.

  "Έγινε συνάντηση με την Διοικήτρια παρουσία του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα που προέκυψε. Επιτέλους αναγνώρισαν το σοβαρό πρόβλημα της (μη)λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής και μας ενημέρωσαν ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για την προσπάθεια εύρεσης ιατρών από τα νοσοκομεία της Διοικητικής τους ευθύνης.

  Έστω και τώρα είναι απαίτηση πλέον όλων μας, η στελέχωση του νοσοκομείου με παιδιάτρους γιατί κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ζωή κανενός παιδιού.

  Γι΄ αυτό το λόγο ζητάμε σήμερα δύο παιδιάτρους και όχι μόνο από την 6η ΥΠΕ αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα όπως στο πρόσφατο παρελθόν είχε γίνει και με τους αναισθησιολόγους.

  Επίσης να δημοσιευτεί το Φεκ διορισμού της Επιμ Β΄ που από τον Απρίλιο του 2018 βρίσκεται σε εξέλιξη, την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με αυξημένα κίνητρα έτσι ώστε να αποδεχτούν την θέση του παιδίατρου στο νοσοκομείο μας και τέλος την προκήρυξη τριών μόνιμων θέσεων στην κλινική στην θέση αυτών που αποχώρισαν.

  Σε καμία περίπτωση δε μπορεί ο γενικός ιατρός ή ιατρός οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας να αντικαταστήσει τον παιδίατρο και να στηρίξει τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων