Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Ιαν-2019 20:05

  Κύπρος: Ενδιαφέρον γιατρών από την Ελλάδα για ένταξη στο Γενικό Σχέδιο Υγείας

  Κύπρος: Ενδιαφέρον γιατρών από την Ελλάδα για ένταξη στο Γενικό Σχέδιο Υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς του εξωτερικού, κυρίως από την Ελλάδα, για ένταξη στο Γενικό Σχέδιο Υγείας, ΓΕΣΥ, και αυτό λόγω των ελκυστικών όρων απασχόλησης που προσφέρονται.

  Ο υπουργός Υγείας, δήλωσε ωστόσο, ότι στόχος είναι να εγγραφούν στο σχέδιο όσο το δυνατό περισσότεροι Κύπριοι γιατροί.

  Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή το άνοιγμα των καταλόγων για εγγραφή γιατρών που επιθυμούν να ενταχθούν στο σχέδιο, υπό το πρίσμα της άρνησης του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ΠΙΣ να αποδεχθεί ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο, με το επιχείρημα ότι ο σχεδιασμός και οι όροι απασχόλησης είναι κακοί.

  Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Άθως Τσινωντίδης, είναι να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γιατροί και εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από ικανοποιητικό αριθμό γιατρών.

  Ο κ. Τσιτωντίδης απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση, κατά πόσο ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίσει την εγγραφή γιατρών από την Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι με βάση το νόμο το αρμόδιο σώμα να αξιολογήσει τα προσόντα των γιατρών και να τους εγγράψει στα μητρώα ανά ειδικότητα.

  Ο ΠΙΣ, απαντώντας σε δήλωση-απειλή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ότι στην ανάγκη θα "εισαγάγει" γιατρούς από την Ελλάδα, ανέφερε ότι αν απειληθούν τα συμφέροντα των μελών του, θα αρνηθεί να εγγράψει ξένους γιατρούς - γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση κομμάτων που εξέφρασαν πρόθεση να αλλάξουν τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

  Πάντως, ο κ. Τσιντωνίδης υπέδειξε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση επαγγελματιών, περιλαμβανομένων και των γιατρών, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων