Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιαν-2019 16:50

  Δωρεάν συμμετοχή για Έλληνες καταναλωτές στη συλλογική αγωγή για το dieselgate

  Δωρεάν συμμετοχή για Έλληνες καταναλωτές στη συλλογική αγωγή για το dieselgate
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στη συλλογική αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen και άλλων εταιρειών του ομίλου (Audi, Seat και Skoda) για το σκάνδαλο ρύπων (γνωστό και ως Dieselgate) που θα εκδικαστεί στη Γερμανία, δίνεται και στους Έλληνες οδηγούς οχημάτων που που επηρεάζονται από το εν λόγω σκάνδαλο. 

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικτύου Diesel-Gate, ένα δίκτυο Γερμανών και Ελλήνων δικηγόρων που δραστηριοποιούνται σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξειδικεύονται στο δίκαιο προστασίας του καταναλωτή, οι οδηγοί που θα κινηθούν εναντίον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα επιβαρυνθούν με δικαστικά έξοδα, αφού η γερμανική οργάνωση καταναλωτών VZBV, η οποία χρηματοδοτείται από το γερμανικό δημόσιο αναλαμβάνει το σύνολο των εξόδων. 

  Με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει το δίκτυο Diesel-Gate, σχεδόν 30.000 Έλληνες καταναλωτές, ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων, μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση για τη ζημία που υπέστησαν από την παράνομη πράξη της VW, την πλαστοποίηση δηλαδή των τιμών των ρύπων. 

  Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "η συμμετοχή στο συλλογικό αυτό αίτημα είναι μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ευκαιρία για τους Έλληνες καταναλωτές, καθώς τα γερμανικά δικαστήρια επιδικάζουν στα θύματα του σκανδάλου diesel υψηλότερες αποζημιώσεις από ό,τι επιδικάζουν οι Έλληνες δικαστές".

  "Ενώ οι Έλληνες δικαστές για παράδειγμα σε ιδιοκτήτη οχήματος VW polo (1,6) επιδίκασαν αποζημίωση 5.200 ευρώ (Υπ’ αριθμ. 5286/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών), σε μία παρόμοια υπόθεση ενώπιον των γερμανικών δικαστηρίων ο καταναλωτής θα μπορούσε να κερδίσει αποζημίωση ύψους 8.500 ευρώ, αν όχι υψηλότερη".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων