Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιαν-2019 15:59

  Μικρομέτοχοι ΤΤ υπέρ Αγγ. Φιλιππίδη και κατά Δημοσίου

  Μικρομέτοχοι ΤΤ υπέρ Αγγ. Φιλιππίδη και κατά Δημοσίου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του δημοσίου και των διοικήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δήλωσαν σήμερα οι (υπολογίζονται σε 72.000) μικρομέτοχοι της τράπεζας, εξαιρώντας από αυτή τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Άγγελο Φιλιππίδη.

  Την παράσταση κατέθεσε ως εκπρόσωπος τουλάχιστον πέντε μικρομετόχων, ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους κατά του δημοσίου για δομικές ευθύνες στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το κλείσιμο του, καθώς και την τεράστια, όπως αναφέρει, ζημία που υπέστησαν οι μικρομέτοχοι της τράπεζας.

  Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ο μόνος που πρέπει να εξαιρεθεί από τις ευθύνες είναι ο κ. Φιλιππίδης αφού "η διοίκηση του τίμησε το δημόσιο συμφέρον και άφησε το ΤΤ σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς στα τέλη του 2010 ήταν η τράπεζα με τις λιγότερες επισφάλειες".

  Αντίθετα οι μικρομέτοχοι, δια του κ. Κυριακόπουλου, μιλούν για "θράσος του δημοσίου να επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, παριστάνοντας το θύμα, ενώ είναι ο θύτης στην υπόθεση αυτή".

  Η δίκη είχε τιναχθεί στον αέρα μετά από δύο χρόνια διαδικασίας (είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2016) καθώς δεν είχε προχωρήσει καν στην εξέταση μαρτύρων. Τελικά ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό εκ νέου από την αρχή, με νέα σύνθεση.

  Η δικογραφία αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 και οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων