Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιαν-2019 20:09

  Κατατέθηκε η τροπολογία για τις προσλήψεις των 15.000 εκπαιδευτικών

  Κατατέθηκε η τροπολογία για τις προσλήψεις των 15.000 εκπαιδευτικών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Μαρίας Νταλιάνη

  Κατατέθηκε η τροπολογία η οποία ρυθμίζει τους όρους πρόσληψης 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας  "Θέσπιση νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".

  Τους όρους πρόσληψης-μοριοδότησης των εκπαιδευτικών είχε κάνει γνωστούς ο υπ. Παιδείας από την συζήτηση του Προϋπολογισμού, ενώ αυτοί επικυρώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

  Την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας σήμερα είχε ανακοινώσει με την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο Πρόεδρός της κ. Δημ. Σεβαστάκης καλώντας μάλιστα τον υπουργό Παιδείας εάν ήθελε να συμπεριλάβει και φορείς που θα τοποθετηθούν κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία.

  Αίσθηση δε, προκάλεσε η σημείωση κ. Σεβαστάκη ο οποίος επισήμανε ότι επειδή το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα πυκνό από πλευράς κοινοβουλευτικού έργου, η συζήτηση του νομοσχεδίου και της επίμαχης τροπολογίας να μην "τραβήξει"σε μάκρος, χωρίς όπως είπε, προς τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν εκπτώσεις στην διαδικασία.

  Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο "Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις" ο κ. Γαβρόγλου το  χαρακτήρισε ως μεταρρυθμιστική τομή η οποία έγινε μετά από διαβούλευση των ίδιων των ενδιαφερομένων.

  Ενώ η πρώην υφυπουργός Παιδείας και καθηγήτρια στο Πάντειο κ Σία Αναγνωστοπούλου: το χαρακτήρισε "ιστορικής σημασίας και προϊόν διαβούλευσης από τα κάτω" τονίζοντας πως το λέει αυτό  "έχοντας πλήρη επίγνωση του όρου ως καθηγήτρια Ιστορίας".

  Αναλυτικά η τροπολογία:

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  tropologia (2 MB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων