Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Δεκ-2018 17:08

  Πειραιάς: Εγκαινιάστηκε η διάνοιξη του πεζόδρομου της Σωτήρος και η ανάπλαση της Τσαμαδού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα εγκαίνια της διάνοιξης του πεζοδρόμου της οδού Σωτήρος, στη συμβολή των οδών Σωτήρος και Φίλωνος, στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρουσία του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκου Μανεσιώτη.

  Ο κ. Μανεσιώτης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υλοποίηση του διαχρονικού αιτήματος του Συλλόγου, που αν και δεν έχει απολύτως ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει έναν νέο άξονα ενδιαφέροντος, θα αναζωογονήσει αισθητικά τον Τινάνειο Κήπο και την περιοχή γύρω από τον ναό του Αγ. Σπυρίδωνα και θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα ενός τμήματος στην καρδιά της πόλης, δημιουργώντας σημαντική πρόσβαση των επιβατών της κρουαζιέρας και όχι μόνο προς το κέντρο και την αγορά του Πειραιά.

  Στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια της ανάπλασης της οδού Τσαμαδού, στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Κολοκοτρώνη, ένα επίσης ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη, αφού συνδυαστικά και με τις άλλες αλλαγές που έχουν γίνει, ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους αλλάζει όψη και γίνεται πιο σύγχρονος και φιλικός για τους δημότες, τους επισκέπτες και τους καταναλωτές, ενισχύοντας παράλληλα την αγοραστική κίνηση της περιοχής.

  Ο κ. Μανεσιώτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για τα έργα, που περιλαμβάνουν νέο οδόστρωμα και σύγχρονα πεζοδρόμια από την Εθν. Αντιστάσεως έως την Ηρ. Πολυτεχνείου και για τη στήριξή της στην προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας της πόλης και αύξησης της επισκεψιμότητάς της, καθώς με την ολοκλήρωση των ανάλογων έργων ανακατασκευής του δρόμου από την Ηρ. Πολυτεχνείου έως τη Γρ. Λαμπράκη, θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο αισθητικά και λειτουργικό σύνολο που θα αντικατοπτρίζει τη διαρκώς αναπτυσσόμενη ταυτότητα της πόλης και της αγοράς. Επίσης, ευχαρίστησε την εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων