Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Δεκ-2018 10:50

  Υπ. Δικαιοσύνης για την καταδίκη: Το ευρωδικαστήριο συγχαίρει την Ελλάδα για το νόμο προαιρετικής εφαρμογής της Σαρία

  Υπ. Δικαιοσύνης για την καταδίκη: Το ευρωδικαστήριο συγχαίρει την Ελλάδα για το νόμο προαιρετικής εφαρμογής της Σαρία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανακοίνωση για τα "συγχαρητήρια" που έδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με την ψήφιση στις αρχές του 2018 του νόμου προαιρετικής εφαρμογής της Σαρία, εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, λίγες ώρες μετά την καταδίκη της χώρας από το Ευρωδικαστήριο για την υπόθεση της Molla Sali.

  Το υπουργείο κατηγορεί μερίδα του Τύπου για διασπορά ψευδών (;) ειδήσεων και υπενθυμίζει την ψήφιση του νόμου που  επιβάλλει την προαιρετική εφαρμογή του άγραφου ισλαμικού νόμου σε περιπτώσεις αστικού δικαίου για τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης. Ο νόμος αυτός, ως γνωστόν, ψηφίστηκε ενόψει της προσφυγής που εκκρεμούσε από το 2014 και θεωρείτο σφόδρα πιθανόν πως θα ευδοκιμήσει για την προσφεύγουσα. Η καταδίκη όμως της χώρας ήταν δεδομένη καθώς τα γεγονότα που επικαλείται έγιναν πριν ψηφιστεί ο νέος νόμος. Αναφέρει το υπουργείο:

  "Η έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση Molla Sali κατά Ελλάδας αποτέλεσε δυστυχώς για άλλη μια φορά αφορμή για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων από μερίδα του Τύπου και την αντιπολίτευση.

  Η υπόθεση αφορά γεγονότα που έλαβαν χώρα τα έτη 2008-2013 και προφανώς διέπονταν από το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε πριν τη ψήφιση του ν. 4511/2018 για την προαιρετική εφαρμογή της Σαρία.

  Το Δικαστήριο συγχαίρει την Ελληνική Κυβέρνηση για την ψήφιση του ν. 4511/2018 που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας να επιλέξουν μεταξύ της εφαρμογής του Αστικού Κώδικα και της Σαρία και σημειώνει ρητά ότι ο νέος νόμος δεν καταλαμβάνει την συγκεκριμένη υπόθεση, αφού αυτή κρίθηκε από τα εθνικά δικαστήρια σύμφωνα με το προϊσχύον νομοθετικό πλαίσιο (παρ. 160 της απόφασης).

  Επομένως, όσοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την κρίση του ΕΔΔΑ στην παραπάνω υπόθεση, είναι οι ίδιοι που επί χρόνια δεν έλαβαν κανένα μέτρο για την προστασία των δικαιωμάτων των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και είναι αυτοί που προκάλεσαν για μια ακόμη φορά την καταδίκη της Ελλάδας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων