Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Δεκ-2018 17:46

  Γ. Πατούλης: Για μια ακόμη φορά ανίκανη η Περιφέρεια Αττικής ή υπηρέτης οικονομικών συμφερόντων;

  Γ. Πατούλης: Για μια ακόμη φορά ανίκανη η Περιφέρεια Αττικής ή υπηρέτης οικονομικών συμφερόντων;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η  απόφαση – κόλαφος της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών , που ακυρώνει ως παράνομο όρο διαγωνισμού που προκήρυξε η Περιφέρεια Αττικής, που αφορά εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της Αττικής, με προϋπολογισμό 88.000.000€, αναδεικνύει για πολλοστή  φορά την ανεπάρκεια και ανικανότητα της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας, τονίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ, νυν δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

  Όπως αναφέρει, "για μια ακόμη φορά "έτυχε στη βάρδια" της κας Δούρου "η στραβή" και ακυρώνεται ένας διαγωνισμός, που αφορά μια κρίσιμης για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής παρέμβαση.

  Είτε πρόκειται για προχειρότητα και επιπολαιότητα στην προκήρυξη του διαγωνισμού, είτε για διαπλοκή, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εργολαβικών συμφερόντων, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το οδικό δίκτυο της Αττικής δεν συντηρείται σωστά και αυτό είναι σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

  Το έλλειμμα αποτελεσματικών παρεμβάσεων σε αυτόν τον κρίσιμης σημασίας τομέα είναι διαχρονικό. Τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, διέθεταν με το σταγονόμετρο τους απαραίτητους πόρους με συνέπεια η Αττική να μην έχει ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο. Κι όταν τους διέθεταν, αυτό γινόταν επιλεκτικά και με κριτήριο αν ο Δήμαρχος ήταν αρεστός ή όχι στην εκάστοτε Διοίκηση.

  Μια προσεκτική ανάγνωση τόσο στους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών, όσο και στη λίστα με τα εγκεκριμένα ποσά ανά Δήμο, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

  Ο πόλεμος ανακοινώσεων και το περιεχόμενο αυτών, ανάμεσα στη σημερινή διοίκηση και την παράταξη της αντιπολίτευσης, αναδεικνύει την υποκρισία των δυνάμεων που διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια τις υποθέσεις της Περιφέρειας Αττικής.

  Η αντιπαράθεση δεν αφορά την ουσία, που είναι η ασφάλεια των πολιτών, αλλά τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, που θίγονται από τον τρόπο που διενεργούνται οι διαγωνισμοί και γίνονται οι αναθέσεις των έργων.

  Στην ατζέντα και των δύο δεν βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο η ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων που χρησιμοποιούν καθημερινά το οδικό δίκτυο της Αττικής, αλλά το ποιος ωφελείται και ποιος βλάπτεται οικονομικά από τις εργολαβίες.

  Σε αυτή την "κοκορομαχία", που λαμβάνει και κομματικές προεκτάσεις, η παράταξη "Νέα Αρχή για την Αττική" δεν πρόκειται να συμμετάσχει.
  Εμείς δεν υπηρετούμε τη διαπλοκή, αλλά τον άνθρωπο.

  Και ψηλά στην ατζέντα μας βάζουμε τις ανάγκες των πολιτών, κι όχι τις ανάγκες των εργολάβων", τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

  Και καταλήγει: "Η Αττική θα κάνει Νέα Αρχή. Με μια νέα διοίκηση στο "τιμόνι" της Περιφέρειας, που θα υλοποιήσει με διαφάνεια και με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων ένα σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, το οποίο θα δώσει λύσεις στα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών του Λεκανοπεδίου και των 66 Δήμων της Αττικής".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων