Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Δεκ-2018 19:19

  Ρublic Issue: Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο στρατό και αστυνομία και λιγότερο τα κόμματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην πρώτη θέση της λίστας με τους θεσμούς τους οποίους οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο βρίσκεται ο στρατός με ποσοστό 89% σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Public Issue για το 2018 "Εμπιστοσύνη στους Θεσμούς. Πώς η δεκαετία του Μνημονίου άλλαξε τις στάσεις των Ελλήνων πολιτών". 

  Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η αστυνομία με 72% των ερωτηθέντων να εμπιστεύεται τον τρόπο λειτουργίας της ενώ την τριάδα ολοκληρώνουν τα σχολεία με ποσοστό 66%. Ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο Λαός με ποσοστό 62%. Στις επόμενες θέσεις συναντάμε τα πανεπιστήμια με 60%, την εκκλησιά με 59% και το ραδιόφωνο με 54%. 

  Την τελευταία θέση της λίστας καταλαμβάνουν τα κόμματα με μόλις ένα 12% των ερωτηθέντων να τα εμπιστεύονται. Επίσης στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι μη κυβερνητικές οργανώσεις με 13% και η τηλεόραση με 22%. Χαμηλά στην κατάταξη βρίσκονται επίσης οι εφημερίδες (24%), οι τράπεζες (28%) και η Βουλή (30%).

  thesmos1

  Η έρευνα της Public Issue δείχνει μεταξύ άλλων και τις μεταβολές στα επίπεδα εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς μεταξύ 2015 και 2018. Όπως δείχνουν τα στοιχεία την μεγαλύτερη πρόοδο στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών έκαναν η Τράπεζα της Ελλάδας, ο ΣΕΒ, η τηλεόραση και η δικαιοσύνη.

  Η έρευνα είναι Πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα από τις 6 έως τις 16 Νοεμβρίου του 2018.  

  thesmos3

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων