Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Δεκ-2018 16:46

  Υπ. Ναυτιλίας: Δρομολογεί διαδικασίες μίσθωσης νέων κτιρίων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διαδικασίες μίσθωσης νέων κτιρίων για να στεγάσει τις κεντρικές του υπηρεσίες προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής "έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στα στελέχη του καθώς και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το εξυπηρετούμενο κοινό", όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

  Όπως σημειώνει το υπουργείο, "οι κεντρικές υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ (πλην αυτών που στεγάζονται στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, εντός του Λιμένα Πειραιά) στεγάζονται έως σήμερα σε τρία μισθωμένα κτίρια με ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 162.934,92 €.

  Οι ιδιοκτήτες τους ουδέποτε έχουν προβεί σε ενέργειες συντήρησής τους στο κατ’ ελάχιστο με συνεπακόλουθο να παρουσιάζονται πολλά προβλήματα (υγρασία, βλάβες στους ανελκυστήρες, χώροι υγιεινής που χρήζουν εκτεταμένων επισκευών, παλαιότητα κουφωμάτων, μη εφαρμογή μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο τομέα κλπ.).

  Το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το Υπουργείο δε δύναται να προβεί σε εργασίες επισκευής και συντήρησης, καθόσον αυτές πρέπει να υλοποιούνται από τον ιδιοκτήτη των κτιρίων, είναι οι εργαζόμενοι αλλά και το συναλλασσόμενο κοινό να βιώνουν καθημερινά συνθήκες οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο τους.  

  Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω κτίρια δεν ανταποκρίνονται πλέον επαρκώς στις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για στέγαση δημοσίων υπηρεσιών και γι’ αυτό το λόγο δε δύναται να γίνει νέα μίσθωση."

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων