Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Οκτ-2018 17:52

  Ξ. Δημητρίου για τον ορισμό εξεταστών στη Σχολή Δικαστών: Ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος μου

  Ξ. Δημητρίου για τον ορισμό εξεταστών στη Σχολή Δικαστών: Ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος μου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για "ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος της", μιλάει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία διατυπώνουν ερωτήματα δικαστικών λειτουργών σχετικά με το γεγονός ότι επέλεξε η ίδια τους εισαγγελείς – εξεταστές στις εξετάσεις της Σχολής Δικαστών, στις οποίες συμμετέχει και η κόρη της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σειρά δημοσιευμάτων "από ανώνυμους κύκλους" άλλοτε προσπαθούν να την εμφανίσουν να παραιτείται, άλλοτε πως καθυστερεί την έρευνα στο Μάτι και τώρα ότι όρισε συγκεκριμένους εξεταστές ενώ στις εξετάσεις συμμετείχε και η κόρη της. "Να γίνει κατανοητό, ότι δεν συμμετέχω στην εξεταστική διαδικασία" και  "η επιλογή έγινε κατά το νόμο", αναφέρει η εισαγγελέας:

  "Ανοίκεια"

  "Το τελευταίο διάστημα, μερίδα του Τύπου, έχει επιδοθεί σε μια ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, που προσβάλλουν τόσο το πρόσωπό μου, κυρίως όμως το θεσμό που υπηρετώ.

  Δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε πληροφορίες, που προέρχονται από "ανώνυμους κύκλους", με εμφανίζουν αρχικά δήθεν να παραιτούμαι, για να καταλάβω θέση σε ανεξάρτητη αρχή, εν συνεχεία εμφανίζομαι δήθεν να δρομολογώ καθυστερήσεις στις δικαστικές ενέργειες για την πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ σε χθεσινά δημοσιεύματα μου καταλογίζουν δήθεν ότι, επί σκοπώ, όρισα συγκεκριμένους εξεταστές για τις εξετάσεις στην Ε.Σ.ΔΙ., ενόψει της συμμετοχής συγγενικού μου προσώπου σε αυτές. Συμμετοχής, της οποίας μάλιστα, δεν επέτρεψα τη γνωστοποίηση σε κανέναν από τους εξεταστές, που ορίσθηκαν από τα προβλεπόμενα, από το νόμο, όργανα.

  Η προσωπική ανεξαρτησία του Εισαγγελέα ως θεσμού, είτε είναι αυτός που κατά το Νόμο ορίζει τους εξεταστές είτε είναι ο ίδιος εξεταστής, αλλά και η πολυετής προσωπική μου πορεία, δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση για τη νομιμότητα της διαδικασίας και της άσκησης καθηκόντων, που υποχρεωτικά ασκώ στο πλαίσιο αυτής.

  Να γίνει κατανοητό, ότι δεν συμμετέχω στην εξεταστική διαδικασία, η επιλογή έγινε κατά το νόμο και  η εικασία ότι τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν μπορούν να επηρεαστούν από εμένα ή οποιονδήποτε άλλο προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος υποψήφιος, στρέφεται όχι μόνο κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του εισαγγελικού θεσμού".

  Π. Στάθης
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων