Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Οκτ-2018 17:24

  Διευκρινίσεις για τη λίστα των ακινήτων της ΕΤΑΔ

  Διευκρινίσεις για τη λίστα των ακινήτων της ΕΤΑΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρά τις διευκρινίσεις που έχουν δοθεί τόσο από τα αρμόδια υπουργεία όσο και από την ΕΕΣΥΠ φαίνεται να συνεχίζεται ο θόρυβος σχετικά με τη λίστα των ακινήτων που πρόκειται να μεταφερθούν στην ΕΤΑΔ, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση που αφορά στο Νεώριο Moro, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, για το οποίο αναφέρθηκε ότι "μεταβιβάσθηκε και αυτό στο Υπερταμείο". Το συγκεκριμένο όμως ιστορικό μνημείο, το οποίο χρησιμοποιείται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, ανήκει από πολλά χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών με διοίκηση - διαχείριση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου από το 1979!

  Όταν η ΚΕΔ απορροφήθηκε από την ΕΤΑΔ το 201, η διαχείριση του συγκεκριμένου ακινήτου πέρασε και αυτή στην ΕΤΑΔ. Συνεπώς, δεν άλλαξε τίποτε ως προς τη διαχείριση ή, πολύ περισσότερο, το ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

  Το μόνο που συνέβη, αναφέρουν οι γνωρίζοντες, είναι ότι η ΕΤΑΔ απλοποίησε τη διαδικασία καταβολής του μισθώματος, ζητώντας να κατατίθεται απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό αντί να καταβάλλεται μέσω της τοπικής εφορίας, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι οικονομικές εφορίες ως εισπρακτικός μηχανισμός.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων