Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Οκτ-2018 15:30

  Σχολικά είδη για τα παιδιά απόρων κρατουμένων συγκεντρώνει ο Σύλλογος "Ονήσιμος"

  Σχολικά είδη για τα παιδιά απόρων κρατουμένων συγκεντρώνει ο Σύλλογος "Ονήσιμος"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχολικά είδη  για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών των άπορων φυλακισμένων,  προκειμένου  να ξεκινήσουν  αξιοπρεπώς   την σχολική χρονιά τους συγκεντρώνει ο Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων  ο "Ονήσιμος". 

  Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνει ο Σύλλογος είναι:  Σχολικές τσάντες δημοτικού - γυμνασίου –λυκείου, τετράδια (μπλε και χρωματιστά), σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί),  μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι,  μολύβια,  στυλό, γόμες, ξύστρες,   κασετίνες, πλαστελίνες, χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.

  Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στα  γραφεία του Συλλόγου (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8)  από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. εως τις 4 μ.μ.

  Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210- 3622017         

  Σχετικά με τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο "Ονήσιμος" 

  Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο  "Ονήσιμος" ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένο  ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989).

  Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

  Παρέχει τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, συμβολή στην παραφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε αποφυλακισμένους και οικογένειες κρατουμένων (250 οικογένειες), λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς. 

  Κλινική ψυχολόγος αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη αποφυλακισμένων και των οικογενειών των κρατουμένων.

  Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς φροντίζει για την επανένταξη στη κοινωνία και την αποφυλάκιση ατόμων με αυστηρά κριτήρια (άποροι, οικογενειάρχες, όχι υπότροποι, άριστη διαγωγή κατά τη περίοδο κράτησης).  Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη  σε άπορους κρατουμένους.

  Παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης.

  Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

  Ο "ΟΝΗΣΙΜΟΣ" υλοποιεί   από το 2011  πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας στο  Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα Θηβών και από το  2017 σε 7 καταστήματα κράτησης , πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας  και Παρέμβασης, επιχορηγούμενο πλήρως από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος –ΙΣΝ/SNF 

  Όσον αφορά την προσφορά  του συλλόγου  τα τελευταία  χρόνια , ενδεικτικά αναφέρονται:

  Έτος

  2013

  2014

  2015

  2016

  2017

  Αριθμός

  βοηθουμένων

  605

  670

  687

  672

  727

  Διανομή τροφίμων (kg)

   

  17.639

  11.387

  14.672

  16.374

  18.219

  Δέματα ιματισμού & ειδών ατομικής καθαριότητας στις φυλακές

  552

  547

  483

  466

  443

  Διεκπεραιωμένες δικαστικές υποθέσεις

  32

  28

  21

  25

  33

  Διανυκτερεύσεις αποφυλακισμένων  (σε ξενοδοχείο )

  258

  108

  174

  156

  165

   

  Ο Σύλλογος  εκδίδει το περιοδικό "ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ"  το οποίο διανέμεται  δωρεάν και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.  
  Τα τελευταία  δυο χρόνια παρουσιάζει την ραδιοφωνική εκπομπή "Σαν βγω απ' αυτή τη φυλακή" που μεταδίδεται κάθε δεύτερη Κυριακή στις 3:00 το μεσημέρι από την συχνότητα του Α΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας  (91.6 - 105.8 FM). Σκοπός της εκπομπής είναι η διερεύνηση των προβλημάτων των φυλακισμένων και αποφυλακισμένων και η προβολή όλων των φορέων που ασχολούνται με τη στήριξη των φυλακισμένων, των οικογενειών τους αλλά και την επανένταξη των αποφυλακισμένων. Τέλος, σημειώνεται πως ο  "Ονήσιμος" ουδεμία κρατική επιχορήγηση λαμβάνει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων