Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Οκτ-2018 18:24

  Άρχισε η αναφύτευση της λεωφόρου Μαραθώνος με πρωτοβουλία του CSR HELLAS

  Άρχισε η αναφύτευση της λεωφόρου Μαραθώνος με πρωτοβουλία του CSR HELLAS
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική ανακοίνωσε το CSR HELLAS.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρώτη δράση, στο πλαίσιο αυτό, άρχισε να υλοποιείται ήδη από εχθές Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 με την επαναναφύτευση του καμένου τμήματος της Λεωφόρου Μαραθώνος μήκους 4,1 χιλιομέτρων, σύμφωνα με ειδική επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων. Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνεργασία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, του δήμου Μαραθώνα και του CSR HELLAS με την ανάληψη του έργου από την ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, η οποία αναλαμβάνει τη δωρεά των απαιτούμενων δέντρων από τα φυτώριά της και τις εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους και φύτευσης.

  "Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα σειράς συναντήσεων του CSR HELLAS με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, καθώς και με την πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο, με στόχο την αποτύπωση αναγκών που ανακύπτουν σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης και δεν προβλέπεται να καλυφθούν από τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης της πολιτείας. Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πλαισίου συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα μπορεί να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες δημιουργίας οφέλους για την πληγείσα περιοχή και τους κατοίκους της, λειτουργώντας ως παράδειγμα συμβολής στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030 και, ειδικότερα, του Στόχου 17 που θέτει στο επίκεντρο την αξία της συνεργασίας", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

  Το CSR HELLAS είναι μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000. Είναι ο εθνικός εταίρος του CSR Europe, του ηγετικού ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), που, εκτός από μεγάλες επιχειρήσεις μέλη του, έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 40 και πλέον εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη. Το CSR HELLAS συντονίζει τη Γραμματεία του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) και εκπροσωπεί το Παγκόσμιο Δίκτυο CSR 360 στην Ελλάδα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων