Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Οκτ-2018 19:05

  Ισοβίτης που αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος έστηνε "ανάπηρες" αποφυλακίσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ισοβίτης που αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος έστηνε "ανάπηρες" αποφυλακίσεις

  Ισοβίτης φέρεται να είχε στήσει βιομηχανία "ανάπηρων" αποφυλακίσεων και εξετάζεται αν ενεπλάκη στην περίπτωση της αποφυλάκισης και του  Αρ. Φλώρου, σύμφωνα με πληροφορίες από την εξέλιξης της έρευνας. Το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο είχε εμπλακεί σε σοβαρά ποινικά αδικήματα , εμφανίζεται να κατάφερε και αυτός να αποφυλακιστεί με υψηλό ποσοστό αναπηρίας (άνω του 80% απαιτούσε ο νόμος ακόμα και για ισοβίτες) και μάλιστα τώρα εξετάζεται να ήταν και αυτά πλαστά. Όμως πλέον έχει παρέλθει η προθεσμία να ασκηθεί ένδικο μέσο κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης, όπως έγινε στην περίπτωση Φλώρου. Για τον καταδικασμένο για την υπόθεση Energa, η έρευνα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο  και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί και άλλο πλαστό πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του

  Εγκληματική οργάνωση

  Όμως οι εξελίξεις αυτές έχουν αναβαθμίσει την έρευνα καθώς πλέον ερευνώνται αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα  μαύρου χρήματος, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να ηγείται κυκλώματος  που δρούσε και μέσα στις φυλακές  χορηγώντας   ιατρικές βεβαιώσεις  και σε άλλους κρατούμενους, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους. Ο κρατούμενος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης  για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα, και κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους πριν από λίγους μήνες επικαλούμενος  αναπηρία και προσκομίζοντας πιστοποιητικά ιατρικά που ελέγχονται ως πλαστά.

  Το 110Α

  Υπό αυτά τα δεδομένα  και προκειμένου να  αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους αποφυλακίσεις , η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  είχε ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε τροπολογία - αλλαγή  του άρθρου 110α  του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που προβλέπει την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος  με βάση το οποίο ένας κρατούμενος  αποφυλακίζεται όταν υπάρχουν ενδείξεις περί πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων.

  Πέρασε

  Έτσι μπήκε στην τροπολογία για την περίπτωση αυτή αλλαγή, σύμφωνα με την οποία "ενισχύεται ο ρόλος του δικαστή, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα κατάχρησης με επίκληση της αναπηρικής ιδιότητας για την αποφυλάκιση. Αφενός καθίσταται δυνατό να διατάσσεται πραγματογνωμοσύνη, ακόμα και αν υπάρχει πιστοποίηση ΚΕΠΑ, αφετέρου γίνεται δυνατή η ανατροπή, οποτεδήποτε, αποφάσεων που έχουν κάνει δεκτές αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αν αυτές στηρίχθηκαν σε ψευδή ή πλαστά στοιχεία".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων