Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Οκτ-2018 16:16

  Ποιους προτείνει η Βουλή για Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου

  Ποιους προτείνει η Βουλή για Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την προτίμηση των τεσσάρων πέμπτων της Διάσκεψης των Προέδρων συγκέντρωσε για μία εκ των τριών θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ενώ κατά σειρά προτεραιότητας οι επόμενοι δύο είναι οι κυρίες  Διονυσία Μπιτζούνη και Ειρήνη Καλού.

  Την πεντάδα των υποψηφίων που επέλεξε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και θα προτείνει στο υπουργικό Συμβούλιο συμπληρώνουν η κ. Δήμητρα Κοκοτίνη και ο κ. Γεώργιος Κοντός.

  Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η ακρόαση των ανώτατων Δικαστικών, που διήρκεσε επτά ώρες, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Δικαιοσύνης και της επικείμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης που προωθεί η κυβέρνηση.

  Ορισμένα από αυτά είναι ο τρόπος επιλογής των δικαστών, η ύπαρξη ειδικού Δικαστηρίου για την συνταγματικότητα των Νόμων, η επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης, αλλά και οι διαρροές, όπως είπε ο κ. Βούτσης, που έχουν γίνει από το ΣτΕ.

  Υπενθυμίζεται πως οι προτάσεις της Βουλής για τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα ενώ την απόφαση λαμβάνει το υπουργικό συμβούλιο.

  Υποψήφιοι ήταν συνολικά 10 ανώτατοι δικαστικοί. Συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Κοντός, Ασπασία Μαγιάκου, Ειρήνη Καλού, Αρτεμισία Παναγιώτου, Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος, Ιωάννης Μαγγίνας, Δήμητρα Κοκοτίνη και Διονυσία Μπιτζούνη.

  Μ. Νταλιάνη 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων