Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Οκτ-2018 15:28

  Μ. Καλογήρου: Έλεγχος σε όλες οι αποφυλακίσεις για λόγους υγείας από το 2015 και μετά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μ. Καλογήρου: Έλεγχος σε όλες οι αποφυλακίσεις για λόγους υγείας από το 2015 και μετά

  Τον έλεγχο όλων των αποφυλακίσεων για λόγους υγείας από το 2015 και μετά ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι απόλυτη προτεραιότητά του είναι η αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα με στόχο, μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση της συμφόρησης στις φυλακές. 

  Όπως είπε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη συμφόρηση στις φυλακές και η χώρα καταδικάζεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με χρηματικά πρόστιμα.  "Είναι επιλογή μας η αποσυμφόρηση των φυλακών" τόνισε ο κ. Καλογήρου, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. "Θα μπορούσε να ήταν μια άλλη ή πολλές επιλογές. Πχ να φτιάξουμε κι άλλες φυλακές, ή η βιολογική εξόντωση των φυλακισμένων. 'Η θα μπορούσαμε να επινοήσουμε μια διάταξη στην οποία θα διασφαλίζεται το κοινωνικό σύνολο από την παραβατικότητα, να βρεθεί ο ένας και μοναδικός απαράβατος νόμος. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει αυτό και γι’ αυτό θα αλλάξουμε τον Ποινικό Κώδικα".  

  Ο υπουργός υπερασπίστηκε τη νέα παράταση στο νόμο Παρασκευόπουλου, λέγοντας πως έχει μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα. Ενώ επισήμανε πως με την προηγούμενη παράταση επί Στ. Κοντονή το 2017 εξαιρέθηκαν "σκληρά κακουργήματα όπως ο βιασμός ανηλίκου, η αρπαγή και η ασέλγεια ανηλίκου, οι ληστείες με θάνατο και σκληρά χαρακτηριστικά και με χρήση όπλων. Αυτά έχουν εξαιρεθεί με τη διάταξη Κοντονή το 2017" τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

  Παράλληλα τόνισε πως θα γίνει έλεγχος όλων όσων αποφυλακίστηκαν για λόγους υγείας από το 2015 και μετά. 

  Υπέρ της νέας παράτασης τάχθηκε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος τονίζοντας πως ποτέ δεν είπε πως πρέπει να καταργηθεί.

  Ο κ. Καλογήρου αναφέροντας παραδείγματα βάσει των στοιχείων της αστυνομίας είπε πως το 2010 έγιναν 175 ανθρωποκτονίες, το 2014 105 και το 2017 78. Όμως στους βιασμούς τα στοιχεία δεν βοήθησαν το επιχείρημα του υπουργού για μείωση της βαριάς εγκληματικότητας καθώς είπε πως το 2010 έγιναν 215, το 2014 134, και το 2017,  156 βιασμοί. 

  Μ. Νταλιάνη 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων