Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Οκτ-2018 15:09

  Κομισιόν: 2,3 εκατ. ευρώ από το ΕΤΠ για απολυμένους εργαζόμενους των ΜΜΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κομισιόν: 2,3 εκατ. ευρώ από το ΕΤΠ για απολυμένους εργαζόμενους των ΜΜΕ

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να κινητοποιήσει 2,3 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για την υποστήριξη 550 απολυμένων εργαζομένων στον τομέα των ΜΜΕ στην Αττική.

  Σύμφωνα με την Επιτροπή, το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ θα βοηθήσει τους απολυμένους εργαζόμενους στη μετάβασή τους σε νέες θέσεις εργασίας. Η επίτροπος για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μάριαν Θίσεν, δήλωσε: "Η Ελλάδα ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο από την οικονομική κρίση, που ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία και μόλις πρόσφατα βγήκε από το πρόγραμμα υποστήριξης. H υποστήριξη της ΕΕ για την Ελλάδα δεν σταματά και πρέπει να χρησιμοποιoύμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον ελληνικό λαό. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, το οποίο θα βοηθήσει στη μετάβαση σε νέες θέσεις εργασίας περισσότερων από 500 πρώην εργαζόμενων στα ελληνικά ΜΜΕ".

  Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα ζήτησε υποστήριξη από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση μετά την απόλυση 550 εργαζομένων σε τρεις εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους να βρουν νέες θέσεις εργασίας, παρέχοντάς τους επαγγελματικό προσανατολισμό και κατάρτιση, επανεκπαίδευση, συμβουλές για την επιχειρηματικότητα και τη συμβολή στην ίδρυση νεόδμητων επιχειρήσεων, καθώς και διάφορα επιδόματα. Όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να συμμετάσχουν στα μέτρα. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 3,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το Ταμείο Προσαρμογής για την Παγκοσμιοποίηση θα παράσχει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ (60%). Η πρόταση της Επιτροπής υποβλήθηκε προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων