Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Σεπ-2018 14:37

  Η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με ένα κλικ

  Η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με ένα κλικ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), που απευθύνεται όχι μόνο σε νομικούς, αλλά ανεξαιρέτως σε όλους τους πολίτες, που διεκδικούν την υπεράσπιση μίας σειράς δικαιωμάτων που προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) παρουσιάζει ο δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης και η ομάδα του.

  Η διαδικτυακή πύλη ECHRCaseLaw ουσιαστικά παρουσιάζει σε real time τις σημαντικότερες  αποφάσεις του ΕΔΑΔ, οι οποίες είναι προσβάσιμες στον καθένα μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσίευσή τους. Το γεγονός αυτό καθιστά το ECHRCaseLaw μία σημαντική δεξαμενή πληροφοριών για το νομικό κόσμο σχετικά με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τον τρόπο λειτουργίας του.

  Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να βρουν "χρήσιμα" εργαλεία και να ενημερωθούν αναλυτικά για τον τρόπο άσκησης και το κόστος της ατομικής προσφυγής στο ΕΔΑΔ, ικανοποιώντας τα δικαιώματά τους εκτός των εθνικών συνόρων. Η ικανοποίηση δε, αυτών των δικαιωμάτων, μέσω μιας θετικής απόφασης, μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη, τόσον οικονομικά σε περίπτωση αναγνώρισης εύλογης αποζημίωσης, αλλά και ουσιαστικά αφού δίνεται η δυνατότητα επανεξέτασης από τα εθνικά δικαστήρια των υποθέσεών τους.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος και στη χώρα μας, είναι ο πρώτος σε διεθνές επίπεδο δικαστικός μηχανισμός προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι αποφάσεις του εδραιώνονται όχι μόνο στο δικαστικό και νομικό κόσμο, αλλά αντανακλούν στους πολίτες του κάθε κράτους-μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχοντας εξαντλήσει τα εθνικά ένδικα μέσα προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θεωρώντας ότι αποτελεί το ύστατο καταφύγιό τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων