Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Σεπ-2018 19:52

  Αθ. Ράντος και άλλοι 5 αντιπρόεδροι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣτΕ

  Αθ. Ράντος και άλλοι 5 αντιπρόεδροι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣτΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος, και προεδρεύων του Συμβουλίου Επικρατείας, Αθανάσιος Ράντος και άλλοι πέντε αντιπρόεδροι του ΣτΕ είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. Πρόκειται για τους  Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, Ιωάννη Γράβαρη και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

  Τα ονόματα αυτά περιλαμβάνονται στην προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία προεπιλογής  των δικαστικών λειτουργών για τις τοποθετήσεις στις θέσεις του προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και τριών αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

  Ειδικότερα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή ο κατάλογος με τα προτεινόμενα ονόματα των δικαστικών λειτουργών οι οποίοι θα καλύψουν τις κενές θέσεις τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και στον Άρειο Πάγο.

  Πέραν των προτάσεων για την κενή θέση προέδρου για τις δύο κενές θέσεις αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας προτάθηκαν οι εξής 8 σύμβουλοι Επικρατείας: Δημήτριος Σκαλστούνης, Παναγιώτης Ευστρατίου, Ευαγγελία Νίκα, Παναγιώτα Καρλή, Κωνσταντίνος Κουσούλης, Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος, Δημήτριος Μακρής και Μιχάλης Πικραμένος.

  Για τις τρεις κενές θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου προτάθηκαν οι εξής 10 αρεοπαγίτες: Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Γεώργιος Κοντός, Ασπασία Μαγιάκου, Ειρήνη Καλού, Αρτεμισία Παναγιώτου, Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος, Ιωάννης Μαγγίνας, Δήμητρα Κοκοτίνη και Διονυσία Μπιτζούνη.

  Η διαδικασία θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων δικαστών, την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για τις προαγωγές στις θέσεις του προέδρου του ΣτΕ και των αντιπροέδρων του ΣτΕ και του ΑΠ.

  Παναγιώτης Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων