Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Σεπ-2018 17:10

  Με την ενεργοβόρο βιομηχανία συναντήθηκε ο Στ. Πιτσιόρλας

  Με την ενεργοβόρο βιομηχανία συναντήθηκε ο Στ. Πιτσιόρλας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) κ. Κωνσταντίνο Κουκλέλη είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

  Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και τα μέλη της Διοίκησης της ΕΒΙΚΕΝ, κυρία Λένα Μπέλση, κ. Ευρυπίδης Δοντάς, κ. Αντώνης Κοντολέων και κ. Άγγελος Καλογεράκος, ενώ συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Απόστολος Μακρυκώστας.

  Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε, στη διάρκεια της συνάντησης, ότι η ανάπτυξη της βιομηχανίας και η ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

  Επίσης, κατά τη συζήτηση, ενημερώθηκε από τη Διοίκηση της ΕΒΙΚΕΝ για τις προτάσεις της και διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη στήριξη της βιομηχανίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε από την ΕΒΙΚΕΝ το θέμα της παράτασης των τιμολογίων ρεύματος της βιομηχανίας μέχρι το 2020. Επίσης οι βιομηχανίες έθεσαν το αίτημά τους για παράταση του μέτρου της διακοψιμότητας.

  Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις ΔΕΗ και βιομηχανίας έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, με τους ενεργοβόρους καταναλωτές να διαμηνύουν ότι η υπογραφή συμβάσεων με λογικό χρονικό ορίζοντα αποτελεί ζήτημα κορυφαίας σημασίας.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων