Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Σεπ-2018 19:05

  Σε δίκη για κακούργημα ο Ανδρέας Παχατουρίδης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε δίκη για κακούργημα ο Ανδρέας Παχατουρίδης

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με ακίνητα και καταθέσεις παραπέμπεται ο δήμαρχος Περιστερίου και ένας εκ των βασικών διεκδικητών χρίσματος για υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα τους δικαστές, παρέλειψε  να δηλώσει ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες, σε χρήσεις από το 2007 έως το 2015 με εκτιμώμενο ποσό απόκρυψης περί τις 300.000 ευρώ για κάθε χρήση.  

  Μάλιστα η έρευνα στα περιουσιακά στοιχεία του ξεκίνησε μετά από έγγραφες καταγγελίες της Eurobank και αφορά κυρίως ένα ακίνητο σημαντικής αξίας, μέσω του οποίου εικάζεται πως διαπράχθηκαν συγκεκριμένα αδικήματα. Ο ίδιος πάντως αφενός όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα έκανε θεραπευτικές δηλώσεις πόθεν έσχες (οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής) ενώ είχε δηλώσει όλα τα στοιχεία  στο Ε2 στην εφορία. Απέδωσε δε τις ελλείψεις των δηλώσεων σε λάθος της λογιστικής εταιρίας που είχε αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή των δηλώσεων αυτών.

  Έγγραφη καταγγελία 

  Στην έγγραφη καταγγελία της τράπεζας αναφέρεται η υπόθεση ακινήτου σημαντικής αξίας στις Τρεις Γέφυρες, το οποίο φέρεται να αγοράστηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, από κοινού με συνεργάτη του, με δάνειο που έλαβαν από την Eurobank. Σύμφωνα με τις καταγγελίες το ακίνητο μεταβιβάστηκε σε εταιρία όπου είναι συνέταιρος ο Παχατουρίδης χωρίς να γνωστοποιηθεί η μεταβίβαση στην δανείστρια τράπεζα. Οι καταγγελίες της τράπεζας σε βάρος του δημάρχου αφορούν  υπόνοιες για τέλεση αδικημάτων, όπως απιστία εκ μέρους υπαλλήλων της, ηθικής αυτουργίας σε απιστία εκ μέρους του Δημάρχου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.  Μάλιστα το βούλευμα αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Α. Παχατουρίδης φέρεται να τέλεσε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται με σκοπό την απόκρυψη των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων, τα οποία απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητάς του ως Δήμαρχος Περιστεριού Αττικής και τα οποία όφειλε να συμπεριλάβει στις δηλώσεις του. Εκτιμάται δε ότι  υπερβαίνουν για κάθε μία χρήση το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ. 
   

  Όσον αφορά σειρά άλλων ακινήτων τα περισσότερα, πλην ενός, είχαν προέκυψε πως είχαν αποκτηθεί πριν την εκλογή του σε θέση Δημάρχου και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να θεμελιώσουν το σχετικό αδίκημα. Η σύζυγος του απαλλάχτηκε καθώς προέκυψε πως βρίσκονταν σε διάσταση μέχρι το 2010. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων