Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Σεπ-2018 17:33

  Σημαντική παρέμβαση του Υπουργείου Αθλητισμού στον Ιππόδρομο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια σημαντική απόφαση για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του ελληνικού ιπποδρόμου και στο ρόλο της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ) έλαβε πρόσφατα το Υπουργείο Αθλητισμού. Πρόκειται για ζητήματα που είχαν προκαλέσει σωρεία συζητήσεων και αντιδράσεων ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ίππων και τους επαγγελματίες του χώρου, οδηγώντας ακόμη και σε καταγγελίες για υπέρβαση αρμοδιοτήτων από το ΔΣ της ΦΕΕ.

  Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού (με ημερομηνία 06.09.18), απορρίπτεται η ρύθμιση που επιχείρησε να εισάγει το ΔΣ της ΦΕΕ στις Γενικές Διατάξεις για τους λεγόμενους "στάβλους αυξημένης επιτήρησης". Όπως σημειώνεται, για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει γίνει διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ η διάταξη δεν αφορά όλους τους ίππους και δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη διάταξη παγκοσμίως, βάσει και των οδηγιών της παγκόσμιας ένωσης ιπποδρομιακών αρχών (IFHA).

  Επιπλέον, η απόφαση εγείρει θέματα παρατυπιών σε αποφάσεις για ζητήματα, όπως οι ρυθμίσεις για παλαιά ανείσπρακτα πρόστιμα και οι έλεγχοι ντόπινγκ. Το Υπουργείο σημειώνει ότι το ΔΣ της ΦΕΕ δεν προώθησε τον διάλογο για αυτά τα ζητήματα, αλλά και ότι δεν ακολουθήθηκαν διαδικασίες που προβλέπονται από το ρόλο των συναρμόδιων για τη λειτουργία του ιπποδρόμου υπουργείων.

  Τέλος, το Υπουργείο εκφράζεται αρνητικά και για τη διοργάνωση επιδοτούμενων σεμιναρίων για αναβάτες και προπονητές από τη ΦΕΕ, σημειώνοντας ότι η τέλεση τους είναι εκτός τους πλαισίου που διαμορφώνει ο Κώδικας Ιπποδρομιών, αλλά και οι ισχύουσες φορολογικές και ασφαλιστικές διατάξεις.

  Γνώστες της ιπποδρομιακής πραγματικότητας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόφαση του Υπουργείου, θεωρώντας ότι βάζει τάξη σε μια σειρά ζητημάτων που ταλαιπωρούν τον ελληνικό ιππόδρομο εδώ και πολύ καιρό. Παράλληλα, επαγγελματίες του χώρου σημειώνουν ότι χρειαζόταν μια παρέμβαση που θα ξεκαθάριζε τα πράγματα όσον αφορά στις αρμοδιότητες και το ρόλο της ΦΕΕ, καθώς τα ζητήματα αυτά επηρεάζουν άμεσα την ευρύτερη ιπποδρομιακή δραστηριότητα, η οποία στηρίζει 3.000 οικογένειες.

  υπουργείο Αθλητισμού αποφαση ιπποδρομος

  αθλητισμού ιππόδρομος 2

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων