Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Σεπ-2018 17:27

  ΣΤΕ: Ακύρωσε τη δέσμευση λογαριασμών πρωην άμισθου προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν

  ΣΤΕ: Ακύρωσε τη δέσμευση λογαριασμών πρωην άμισθου προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη νομική αδυναμία να επιβληθούν μέτρα κατάσχεσης περιουσίας σε βάρος επικεφαλής Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, για οφειλές προς το δημόσιο όταν η είσπραξή τους έχει ανασταλεί με κρατική νομοθετική παρέμβαση, επισημαίνει με απόφασή του το Συμβούλιο Επικρατείας. Το Ανώτατο Δικαστήριο επιχειρεί να λύσει το γόρδιο δεσμό που επικρατεί στη διοίκηση στο θέμα της είσπραξης φόρων από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου μετά από προσφυγή πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

  Ειδικότερα, ο τέως δικαστικός λειτουργός είχε διατελέσει για 113 ημέρες άμισθος πρόεδρος του νοσοκομείου του Ερρίκος Ντυνάν και όταν έγινε έλεγχος στο νοσοκομείο για τις χρήσεις 2010-2013 και διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του δικαστικού λειτουργού ενώ δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταβιβάσεις ακινήτων του.

  Η απόφαση

  Το Β' τμήμα του ΣτΕ, με την υπ'αριθμόν 1769/2018 απόφαση του έκρινε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν σε βάρος του κ. Χλαπουτάκη δεν ήταν νόμιμα. Και αυτό γιατί με μία σειρά νομοθετικών μέτρων που λαμβάνονται κατά καιρούς, "είναι ανεκτή από τον νομοθέτη η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης απόδοσης αυτών”. Για το διάστημα των 113 ημερών, ο έλεγχος καταλόγισε συνολικά μη απόδοση 3.282.273 ευρώ, που προέρχονταν από φόρους μισθωτών υπηρεσιών, φόρο αμοιβών τρίτων, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ενώ τόσο ο κ. Χλαπουτάκης όσο και ο Ανδρέας Μαρτίνης, κλήθηκαν να πληρώσουν το επίμαχο ποσό, μισό-μισό.

  Παναγιώτης Στάθης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων