Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Αυγ-2018 15:20

  Σέρρες: Σύγχρονο διυλιστήριο και δίκτυο ύδρευσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  Σέρρες: Σύγχρονο διυλιστήριο και δίκτυο ύδρευσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δύο έργα, προϋπολογισμού περίπου 8 εκατ. ευρώ και μια μελέτη, προϋπολογισμού 237.000 ευρώ, που διασφαλίζουν -όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- την ποιότητα και ποσότητα του πόσιμου νερού στις Σέρρες παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Σερρών, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο έργο είναι η κατασκευή διυλιστηρίου νερού για την πόλη των Σερρών, το οποίο θα έχει δυναμικότητα 12.000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα, καλύπτοντας έτσι σε κάθε περίπτωση τις ανάγκες κατανάλωσης πόσιμου νερού των Σερρών.

  Μάλιστα, το διυλιστήριο θα δώσει τη δυνατότητα το νερό που παρέχεται στους καταναλωτές να ελέγχεται για την καλή του ποιότητα σε σταθερή βάση και θα διασφαλίσει την καθαρότητά του. Το έργο περιλαμβάνει, εκτός από το έργο υδροληψίας και το αντλιοστάσιο και μονάδες επεξεργασίας νερού, κτιριακές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές, που συγκροτούν ένα σύγχρονο διυλιστήριο.

  Το δεύτερο έργο είναι οι υποδομές βελτίωσης δικτύων ύδρευσης και δεξαμενών διευρυμένου Δήμου Σερρών για διασφάλιση ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί μια κεντρική δεξαμενή συγκέντρωσης χωρητικότητας 2.000 κυβικών μέτρων νερού στην Άνω Καμήλα, αλλά και ένα αντλιοστάσιο μεταφοράς του νερού από τη συγκεκριμένη δεξαμενή στους υδατόπυργους, στις δεξαμενές των οικισμών, μαζί με τους αντίστοιχους αγωγούς μεταφοράς. Ενδεικτικό του μεγέθους του έργου είναι το γεγονός ότι θα κατασκευαστούν αγωγοί μεταφοράς σε μήκος περίπου επτά χιλιομέτρων. Τα δυο έργα έχουν προϋπολογισμό περίπου 8 εκ. ευρώ.

  Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε και την εκπόνηση μελέτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και την ανάπτυξη υποδομών, με φορέα υλοποίησης τόσο των έργων, όσο και της μελέτης, τη ΔΕΥΑ Σερρών. Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 237.000 ευρώ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων