Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Αυγ-2018 14:36

  ΟΛΠ: Άμεση και αποτελεσματική η αντίδρασή του στην φωτιά στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

  ΟΛΠ: Άμεση και αποτελεσματική η αντίδρασή του στην φωτιά στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για άμεση και αποτελεσματική αντίδραση των υπηρεσιών του ΟΛΠ στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο "Ελευθέριο Βενιζέλος", κάνει λόγο ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

  Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΛΠ μόλις ενημερώθηκαν για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης:  

  α) Διέθεσαν θέση παραβολής για το πλοίο στον προβλήτα κρουαζιέρας και μάλιστα κοντά στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης και η ασφαλής αποβίβαση των επιβατών και των μελών του πληρώματος.

  β) Διέθεσαν ειδική κλίμακα (αεροπορικού τύπου) ώστε να εξασφαλιστεί η ταχύτερη αποβίβαση των επιβατών και άλλα ειδικά μέσα (κλαρκ, κινητό γερανό, μηχανήματα) για την εξυπηρέτηση των απαιτούμενων ενεργειών.

  γ) Διέθεσαν λεωφορεία για τη μεταφορά των επιβατών μετά την αποβίβασή τους.

  δ) Διέθεσαν τον επιβατικό σταθμό "Θεμιστοκλής" για την καταγραφή των αποβιβασθέντων, την παροχή νερού στους επιβάτες ακόμη και ειδικών αμαξιδίων σε ΑΜΕΑ.

  Γενικότερα το προσωπικό των Τμημάτων Ασφάλειας Λιμένος & Προστασίας Περιβάλλοντος, Κρουαζιέρας & Ακτοπλοΐας και Εργασιακής Λειτουργίας της ΟΛΠ Α.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα και συνέβαλε με τις προσπάθειές του στην ασφαλή εκκένωση του πλοίου. Σημειώνεται ότι τις επιχειρήσεις παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και η Διοίκηση της ΟΛΠ A.E. λόγω της μεγάλης σημασίας που αποδίδει στα θέματα ασφαλείας.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020