Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Αυγ-2018 20:19

  Τι κατέθεσε η Βαρβάρα Φύτρου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

  Τι κατέθεσε η Βαρβάρα Φύτρου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Σας παραδίδω τη μήνυσή μου. Εμμένω σε όσα αποδεικνύουν ότι υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και κακουργηματική έκθεση. Για όλα τα άλλα να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα βρείτε. Δείτε ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Θεωρώ ότι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι αποκλειστικά είναι αυτοί τους οποίους κατήγγειλα με τη μήνυσή μου".

  Τα παραπάνω ανέφερε, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κ. Φύτρου στάθηκε στη μήνυση που είχε καταθέσει πριν από μία εβδομάδα κατά των Ρένα Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Καπάκη, τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στους Σωτήριο Τερζούδη, τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

  "Πρέπει να βρείτε ποιοι φταίνε. Εγώ θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους υπεύθυνους για ό,τι έγινε εκείνο το απόγευμα και έχασα την οικογένειά μου", πρόσθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η ίδια χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της, η οποία παραδόθηκε στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της εντολής του για προκαταρκτική εξέταση για εμπρησμό από πρόθεση, εκ του οποίου επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, σωματική βλάβη εξ αμελείας κατά συρροή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά κατά συρροή, ως απόρροια των γεγονότων στο Μάτι, όπου η πύρινη λαίλαπα στέρησε τη ζωή από δεκάδες ανθρώπους.

  Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής επικαλείται επίσης μέρος των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Μαραθώνα που είχε γίνει τον Απρίλιο και όπου, σύμφωνα με την εφημερίδα, γινόταν λόγος για τα προβλήματα όσον αφορά την πολιτική προστασία του δήμου. Όπως καταγγέλλει ο συνήγορος της κ. Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος, είχε ενημερωθεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πως δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το σχέδιο πολιτικής προστασίας αλλά όπως αποδείχθηκε δεν έκανε τίποτα απολύτως.

  "Ο τομέας πολιτικής προστασίας στον Δήμο δεν λειτουργεί ικανοποιητικά από πλευράς οργάνωσης δυνατοτήτων προσβασιμότητας στην επέμβαση και διαχειριστικής αποτελεσματικότητας από τον Δήμο", ανέφεραν χαρακτηριστικά από τον Απρίλιο στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο επρόκειτο να εγκριθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου Μαραθώνα για το 2018, κάτι το οποίο σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμόν 185 από το 2007 έπρεπε να είχε γίνει στους πρώτους έξι μήνες της θητείας του Ηλία Ψινάκη. Η έγκριση του σχεδιασμού -στον οποίο περιλαμβανόταν και η πολιτική προστασία- ήρθε με καθυστέρηση… τριών ετών: "Η πολιτική προστασία στον Δήμο θα πρέπει να οργανωθεί και να αποκτήσει δυνατότητες και εργαλεία αντίδρασης", σημείωναν, προστίθεται στο δημοσίευμα.

  Σύμφωνα πάντα με τον Ελεύθερο Τύπο, σε άλλο σημείο του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητείτο το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αναφερόταν το θέμα της προσβασιμότητας στις ακτές. "Η προσβασιμότητα των ακτών θα πρέπει να εξεταστεί συνολικά από το ΣΒΑΚ αλλά και να υιοθετήσει προτάσεις και λύσεις μέσα από τη διαβούλευση. Θα πρέπει να εκπονηθεί σχέδιο πρότασης για την πρόσβαση στο παράκτιο άλσος, το οποίο θα αποτελεί μετά από διαβούλευση τη θέση του Δήμου και θα έχει και τη σύμφωνη άποψη των δημοτών", αναφέρεται χαρακτηριστικά στον στρατηγικό σχεδιασμό, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

  *Διαβάστε ακόμα

  Ρένα Δούρου: Η Περιφέρεια δεν είναι ο Προϊστάμενος ούτε ο Επιθεωρητής των Δήμων

  Πυρκαγιές: Ήξεραν για νεκρό από τις 21:33 της 23ης Ιουλίου

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων