Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Αυγ-2018 13:34

  Γ. Προβόπουλος: Στον τομέα των επενδύσεων πρέπει να τρέξουμε με άλματα

  Γ. Προβόπουλος: Στον τομέα των επενδύσεων πρέπει να τρέξουμε με άλματα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις παθογένειες του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας, τα λάθη και τις παραλείψεις που σημάδεψαν  την οκταετία που πέρασε, θεωρεί ο Γιώργος Προβόπουλος ως υπεύθυνες για τη μεγάλη διάρκεια των μνημονίων στην Ελλάδα- σε σύγκριση με άλλες χώρες- και κυρίως ότι πολλά αυτά που μας οδήγησαν στην κρίση, σε μεγάλο βαθμό, δεν έχουν εξαλειφθεί. Σε συνέντευξη του στη "Καθημερινή της Κυριακής", ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει ενδεικτικά την άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας από πολιτικούς και πολίτες, την ψευδαίσθηση που καλλιεργούσε η εκάστοτε αντιπολίτευση ότι μπορούμε να αποφύγουμε τη λιτότητα και να επιστρέψουμε στην προ κρίσης εποχή, την απουσία ενός εθνικού προγράμματος εξόδου από την κρίση, αλλά και την "παράκαμψη" των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη η χώρα. Μάλιστα, χαρακτηρίζει ως "ημιτελή" τη δουλειά στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι χρειάζονται και άλλες.

  Ο Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος το 2009 ως επικεφαλής της ΤτΕ ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε τα ανησυχητικά στοιχεία για την πορεία του ελλείμματος, θεωρεί ότι ο ίδιος προειδοποίησε εγκαίρως για τον επερχόμενο κίνδυνο, αλλά απευθυνόταν σε "ώτα μη ακουόντων".

  Για την έλευση των μνημονίων αποδίδει ευθύνες στις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική που ακολούθησαν τα χρόνια που προηγήθηκαν. Επικρίνει επιπλέον το ΠΑΣΟΚ για το "τελείως λανθασμένο προεκλογικό πρόγραμμα", όπως τα χαρακτηρίζει που εφάρμοσε ως νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο η ΕΚΤ, αλλά και το ΔΝΤ τάσσονταν αρχικά εναντίον του "κουρέματος" του χρέους.

  Τέλος, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, τονίζει ότι η χώρας μας χρειάζεται ένα επενδυτικό ποσό της τάξης των 80 δισ. ευρώ για να καλύψουμε το "επενδυτικό κενό" της τελευταίας επταετίας, συμπληρώνοντας ότι "στον τομέα των επενδύσεων πρέπει να τρέξουμε με άλματα, όχι μικρά βήματα".          

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων