Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Αυγ-2018 16:59

  Ακατάλληλα και παραποιημένα τρόφιμα εντόπισε το ΣΔΟΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ακατάλληλα και παραποιημένα τρόφιμα εντόπισε το ΣΔΟΕ

  Οικονομική απάτη και βόμβα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντόπισε το Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., σε επιχείρηση με είδη τροφίμων σε περιοχή του Ν. Αττικής. 

  Ειδικότερα, στις 21/08/2018 στο Γέρακα Αττικής, κλιμάκια ελέγχου της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής διενήργησαν έλεγχο  σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου ειδών διατροφής, τύπου Super Market.

  Μετά από εκτεταμένη έρευνα στην έδρα της επιχείρησης, επί της Λεωφ. Μαραθώνος και σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο αυτής, σε άλλη διεύθυνση, διαπιστώθηκαν παραβάσεις οικονομικής φύσεως, παραποίησης σημάτων, παράνομης συσκευασίας χύμα ανώνυμου προϊόντος, καθώς και σημαντικές παραβάσεις που σχετίζονταν με την ασφάλεια των τροφίμων.

  Συγκεκριμένα, στην έδρα της επιχείρησης, εντοπίστηκαν χύμα ανώνυμα και άγνωστης προέλευσης τρόφιμα και αλκοολούχα ποτά, χωρίς παραστατικά αγοράς. Η επεξεργασία, συσκευασία και αποθήκευσή τους πραγματοποιούνταν σε ακατάλληλες συνθήκες για την ανθρώπινη υγεία, εφόσον δεν τηρούνταν οι απαραίτητες προδιαγραφές. Σε πολλές περιπτώσεις έφεραν κατασκευασμένα – πλαστά σήματα. Στον αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο εντοπίστηκαν, επιπλέον, είδη συσκευασίας, όπως σακούλες και αυτοκόλλητες ετικέτες, καθώς και ένα ειδικό μηχάνημα επικόλλησης ετικετών. 

  Τα κλιμάκια  ελέγχου του Σ.Δ.Ο.Ε. και   του Ε.Φ.Ε.Τ    κατέσχεσαν:

  - Το ειδικό μηχάνημα επικόλλησης ετικετών.
  - Τετρακόσιες(400) περίπου συσκευασίες τροφίμων, κυρίως καφέ, με πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών και πενήντα (50)  φιάλες αλκοολούχων ποτών,  που εντοπίστηκαν σε ακατάλληλο χώρο φύλαξης (μέσα σε container στην έδρα της επιχείρησης).
  - Πεντακόσια (500 )τεμάχια υλικών συσκευασίας.
  - Επίσημα και ανεπίσημα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης.

  Επιλέον δεσμεύτηκαν δέκα (10) περίπου τόνοι ακατάλληλων τροφίμων, άγνωστης προέλευσης.

  Τα κατασχεμένα τρόφιμα μεταφέρθησαν σε χώρους της Ειδικής Γραμματείας Σ.Δ.Ο.Ε. 

  Ο  Ε.Φ.Ε.Τ  έλαβε δείγματα τροφίμων για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

  Το Σ.Δ.Ο.Ε ενημέρωσε την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία  για τις κατά νόμο ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

  Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπισθεί η προέλευση των ακατάλληλων τροφίμων, οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις καθώς και η τυχόν διάπραξη λαθρεμπορικών παραβάσεων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων