Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Αυγ-2018 08:51

  Στον αέρα η μετακίνηση 180 χιλιάδων επιβατών πλοίων

  Στον αέρα η μετακίνηση 180 χιλιάδων επιβατών πλοίων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Χάρη Φλουδόπουλου

  Δεν κάνουν πίσω οι ναυτεργάτες και θα προχωρήσουν κανονικά στην πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας στις 3 Σεπτεμβρίου, εξέλιξη που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φορέων του τουρισμού, που πλήττεται άμεσα από την κινητοποίηση. 

  Με αφορμή το γεγονός ότι η ΠΝΟ επαναβεβαίωσε στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας την πραγματοποίηση της απεργίας, ο ΣΕΕΝ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι είναι αδύνατον να βρεθούν λύσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού εκείνη την ημέρα.

  Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΣΕΕΝ για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να διακινηθούν με επιβατηγά πλοία:
  180 χιλιάδες επιβάτες
  50 χιλιάδες οχήματα ΙΧ
  3 χιλιάδες φορτηγά.

  Ο ΣΕΕΝ καθώς αδυνατεί λόγω της υψηλής κίνησης της περιόδου να τακτοποιήσει μεγάλο αριθμό επιβατών σε άλλες αναχωρήσεις, προειδοποιεί ότι θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα και συγκεκριμένα:

  * θα εγκλωβιστούν τουρίστες σε νησιά και δε θα μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με τις προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις
  * θα ακυρωθούν πλήθος κρατήσεων σε πλοία και ξενοδοχεία
  * θα δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των νησιών και στη μεταφορά εμπορευμάτων. 

  Οι ακτοπλόοι επισημαίνουν προς την ΠΝΟ ότι από τα 14 αιτήματα της απεργίας τα 12 αφορούν άλλους αρμόδιους φορείς και μπορούν να λυθούν μόνο στο πλαίσιο γενικότερης αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

  Τονίζουν ότι ο ΣΕΕΝ προτίθεται να ανανεώσει τη ΣΣΕ 2018 με τους ίδιους όρους που ισχύουν επισημαίνοντας ότι οι μισθοί των ναυτικών έχουν παραμείνει σταθεροί τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με τους μισθούς σε άλλους κλάδους που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις. Παράλληλα ο ΣΕΕΝ επισημαίνει ότι έχει υποστηρίξει τα αιτήματα της ΠΝΟ για τη φορολόγηση, το ασφαλιστικό και τις υγειονομικές υπηρεσίες. Τέλος οι ακτοπλόοι ζητούν από τους ναυτεργάτες να επανεξετάσουν την απόφαση για την απεργία της 3ης Σεπτεμβρίου. 

  *Διαβάστε ακόμα

  ΠΝΟ προς ακτοπλόους: Απορρίψατε συλλήβδην όλα τα αιτήματά μας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων