Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Αυγ-2018 15:37

  Συνάντηση Έλ. Κουντουρά με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου TUI

  Συνάντηση Έλ. Κουντουρά με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου TUI
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια τουρίστες υπολογίζεται ότι θα επισκεφτούν συνολικά την Ελλάδα το 2018, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού και του ομίλου TUI, καταγράφοντας σημαντική άνοδο άνω του 10% για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού μεταξύ της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, και του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου TUI, Friedrich Joussen, επιβεβαιώθηκε η θεαματική πορεία της φετινής τουριστικής χρονιάς για την Ελλάδα.

  Ο κ. Joussen ενημέρωσε την κ. Κουντουρά για τη απόδοση των κοινών δράσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του υπουργείου και του ομίλου, τόσο για την από κοινού προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό και την υψηλή αύξηση του τουριστικού μεριδίου της Ελλάδας κάθε χρόνο, όσο και για την εξέλιξη των επενδύσεων του ομίλου στους τομείς της φιλοξενίας, της κρουαζιέρας και των μεταφορών.

  Πιο ειδικά, συζητήθηκαν: Η επέκταση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου TUI σε νέους ελληνικούς προορισμούς, με συνολικά 10 μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη. Η δρομολόγηση νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από αεροδρόμια του εξωτερικού σε περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας και η ενίσχυση των υφιστάμενων με περισσότερες θέσεις. Η περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας με αφετηρία τα λιμάνια του Πειραιά και του Ηρακλείου. Η ενίσχυση της πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού για επιμήκυνση της θερινής περιόδου και η προώθηση της χειμερινής. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος διασύνδεσης αγροτικού και τουριστικού τομέα στην Κρήτη, "TUI Cares for Crete", που πραγματοποιεί ο όμιλος μέσω του κοινωφελούς ιδρύματος TUI Care Foundation από το 2017.

  Η υπουργός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Joussen για την εξαιρετική συνεργασία, ζήτησε την ενεργή στήριξη του ομίλου TUI στην πρωτοβουλία της για την εδραίωση της Ελλάδας στο διεθνή ταξιδιωτικό χάρτη ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 μέρες το χρόνο, αναβαθμίζοντας το προϊόν ήλιος-θάλασσα, και παράλληλα προωθώντας τις αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

  Ο εκπρόσωπος του ομίλουTUI μετέφερε στην κ. Κουντουρά τη βούληση του ομίλου να συμμετέχει δυναμικά στην υποστήριξη του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Τουρισμού και των Περιφερειών Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου "Τουρισμός 365 ημέρες τον χρόνο" σε Κρήτη και Ρόδο την περίοδο 2018-2019.

  Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κώστας Τσέγας, ο Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου TUI, και ο Μιχάλης Μαυρόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Services.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων