Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Ιουλ-2018 22:03

  Θ. Φωτίου: Ταχεία εφαρμογή του νόμου για υιοθεσία - αναδοχή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Θ. Φωτίου: Ταχεία εφαρμογή του νόμου για υιοθεσία - αναδοχή

  Συνεδρίασε, για πρώτη φορά, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου, το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής, Υιοθεσίας (Ε.Σ.Αν.Υ.).

  Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η κ. Φωτίου δήλωσε: "Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για ταχεία εφαρμογή του νόμου για την υιοθεσία και την αναδοχή. Έχουμε ήδη έτοιμες τις πρώτες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Είμαι σήμερα εδώ, για να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στο Ε.Σ.Αν.Υ., σημαντικές προσωπικότητες, ακαδημαϊκούς, εκπρόσωπους της δικαιοσύνης και ειδικούς στον τομέα της παιδικής προστασίας και να τους ευχηθώ καλή δουλειά, ώστε να μην υπάρχουν στο μέλλον παιδιά στα ιδρύματα και όλα να βρουν μία ζεστή αγκαλιά. Επιπλέον, δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε άμεσα το επόμενο μεγάλο βήμα, ώστε να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής αποϊδρυματοποίησης".

  Το Ε.Σ.Αν.Υ. αποτελεί συλλογικό, συμβουλευτικό όργανο, απαρτίζεται από 12 μέλη και τους αναπληρωτές τους και μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι η εκπόνηση μελετών, ερευνών και πιλοτικών προγραμμάτων, καθώς και η αξιολόγηση των εφαρμοζόμενων πολιτικών υιοθεσίας και αναδοχής.

  Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίου, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπρόσωπος της δικαιοσύνης, φορείς (ΣΚΛΕ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και υπηρεσιακοί, έχει οριστεί ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καρέλλας.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων